avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1454 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal

o persoana a care-i contrcat de munca este suspendat de o societate particulara pentru ca are un copil cu handicap pana la 7 ani in prezent copilul are 5 ani, poate fi angajata pe perioada determinata la primarie ca asistent personal pentru acelasi copil
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
adilove, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 6 Februarie 2014
Da, persoana in cauza poate incheia un contract individual de munca pe perioada determinata cu primaria.(daca indeplineste si restul conditiilor cerute de lege pentru a fi asistent personal):)
1. Dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat in baza OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art.31, si sunteti in concediu pentru ingrijirea copilului cu dizabilitate pana la varsta de 7 ani.

2. In aceasta situatie nu mai puteti incheia un CIM deoarece in momentul in care aveti venituri din salariu vi se suspenda plata indemnizatiei de 450 lei.

3. - Puteti sa renuntati la indemnizatie si sa incheiati un CIM cu Primaria.
- Puteti sa mentineti si celalalt CIM daca puteti sa le duceti pe amandoua.
tudorvaleriu a scris:

1. Dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat in baza OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art.31, si sunteti in concediu pentru ingrijirea copilului cu dizabilitate pana la varsta de 7 ani.

De unde stiti ca CIM-ul e suspendat pentru CCC? Userul nu spune asta..

Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator
1. Spune ca a suspendat CIM si copilul are handicap si varsta sub 7 ani.

2. Nu vad motivul pentru care ar suspenda CIM si ar sta acasa fara venit.

3. - Daca nu am dreptate sa spuna userul si imi cer scuze.
- Se poate intampla sa ma mai insel atunci cand nu se prezinta situatia completa si clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? mya_maria1980 mya_maria1980 din 2005 in 2007am fost in concediu de maternitate din 2007 pina in 25 feb 2012 am fost in indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pot fi asistent personal? ema.pascalin ema.pascalin Am un copil in varsta de 4 ani incadrat in gradul I de handicap. Primesc o indemnizatie de 450/luna indemnizatie) si o suma de 91 lei/luna (buget ... (vezi toată discuția)
Contract suspendat bobo24 bobo24 problema: o persoana este angajata cu cim ca asistent personal al unei persoane cu handicap. intra in concediu pentru crestere copil si la scurt timp persoana ... (vezi toată discuția)