avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat =Administrator= Salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat =Administrator= Salariat

Buna ziua,
Am cautat prin legi dar nu am reusit sa gasesc.Poate ma puteti ajuta dvs in legatura cu urmatoare intrebare : Un asociat poate fi atat administrator cat si salariat? Mentionez ca este vorba de o societate comerciala cu doi asociati.Daca se poate as dori sa-mi spuneti in ce lege pot gasi raspuns la aceasta intrebare.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 16 Aprilie 2009
Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este. - art 196 ind. 1 alin. 3 din legea 31/1990 .Din moment ce asociatul unic poate avea calitatea de salariat si dvs., fiind doi asociati in firma, puteti avea atat calitatea de asociat si administrator cat si cea de salariat.
Cei doi asociati ai SC pot fi si administratori si salariati in acelasi timp.
Nu exista interdictie legala. Si daca legea nu distinge, dvs. de ce vreti sa se faca aceasta precizare?
Ati facut un CIM si nu vi l-a inregistrat la ITM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)
Administratourul poate avea si calitatea de angajat? and_axb and_axb buna ziua, nelamurirea reiese din titlu...intr-un srl..cu 2 asociati..dintre care unul este administrator(cel majoritar)..acesta poate avea si calitatea de ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)