avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de inchiriere spatiu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de inchiriere spatiu

Buna ziua
Ce act trebe emis cand se rezilieaza un contract de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:30, 9 Februarie 2014
Rezilierea are loc pentru neindeplinirea unei obligatii din contract de catre cocontractant sau pentru indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor respective si se poate solicita prin intermediul instantei de judecata(cf. vechiului Cod civil)! De asemenea, ea poate opera si de drept, in cazurile stabilite de parti in contract, de obicei apelandu-se la Notificarea cocontractantului, cu respectarea unui termen de preaviz!
Conform actualului Cod civil, rezoluţiunea poate fi dispusă de instanţă, la cerere, sau, după caz, poate fi declarată unilateral de către partea îndreptăţită (tot cu Notificare si respectarea unui termen de preaviz!).Dacă părţile au convenit astfel, rezoluţiunea poate opera de plin drept (in cazurile expres prevazute in contract!).
Creditorul nu are dreptul la rezoluţiune atunci când neexecutarea este de mică însemnătate. În cazul contractelor cu executare succesivă (cum este cel de locatiune/inchirierte), creditorul are dreptul la reziliere, chiar dacă neexecutarea este de mică însemnătate, însă are un caracter repetat.
Asadar, fata de cele mai sus aratate, se impune sa stiti carei legi (cod civil) se supune contractul pe care doriti sa-l reziliati! Daca este incheiat inainte de 01.10.2011 se aplica vechiul Cod, daca este incheiat ulterior datei respective se aplica noul cod.
auleuu...e mai complicat decat credeam
Chiriasul cere rezilierea contractului, deoarece isi supenda activitatea..fiind societatea de catering,
Cine emite actul de reziliere chiriasul sau proprietarul?care sunt demersurile?contractul a fost depus la FInanate..
Multumesc
Daca chiriasul il cere si dvs. sunteti de acord faceti un act prin care sa incetati de comun acord contractul de inchiriere in 3 exemplare, unul ptr fiecare parte si unul pe care sa il depuneti obligatoriu la Finante ca sa nu mai platiti impozit degeaba!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract semnat de o persoana care nu are aceasta calitate? gillu gillu Buna ziua. Intreprinderea individuala este pe numele sotului, insa sotia lui a semnat contractul de inchiriere, fara a avea o imputernicire, fapt constatat ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Contract orange paula38 paula38 Buna ziua,problema mea este urmatoarea in luna iulie 2017 am incheiat un contract orange pentru serviciu de internet,aveam nevoie de internet pentru camerele ... (vezi toată discuția)