avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie asociat unic si administrator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie asociat unic si administrator

Am nascut in urma cu 3 luni.In ultimii 2 ani am frecventat fara intrerupere cursurile la zi, de 11 luni sunt asociat unic si administrator fara contract de munca sau indemnizatie de administrator la o societate comerciala.Pot sa beneficiez de stimulent de insertie sau trebuie sa-mi fac contract de munca ca administrator?Mentionez ca inca nu am depus dosarul .
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
DianaQ, utilizator
Cel mai recent răspuns: DianaQ , utilizator 15:11, 10 Februarie 2014
1. Beneficiati de stimulentul de insertie numai daca obtineti venituri din salariu sau din activitati independente.

2. - Puteti incheia un contract individual de munca (CIM) pe functia de administrator.
- CIM poate fi si cu timp partial.
Va multumesc din suflet!Eu am citit ca doar cei care sunt indreptatiti sa beneficieze de concediu si nu beneficiaza sau cei care opteaza pentru concediu pentru 1 an sau 2 si isi reiau activitatea, dar eu avand perioada de stagiu alcatuita din anii de studiu nu am cum sa beneficiez de concediu.E o problema daca inchei acum la 3 luni de la nastere contractul ca administrator si solicit direct stimulentul?As fi vrut si indemnizatie dar mi s-a spus ca trebuie sa suspendez activitatea firmei si nu as dori acest lucru deoarece nu am recuperat cat am investit in firma inca.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
DianaQ, utilizator
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu trebuie sa suspendati activitatea firmei ci numai pe cea de administrator.

2. Puteti ramane asociat deoarece veniturile din dividende nu sunt asimilate salariilor si nu se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.

3. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasetrii copilului (inclusiv luna nasterii) ati fost studenta la zi si apoi ati mai avut si activitate independenta.

4. - Veti benficia de stimulentul de insertie numai daca aveti venituri profesionale impozabile la data solicitarii lui si pe perioada cat benficiati de el.
- Puteti sa incheiati si acum un CIM dupa care solicitati stimulentul de insertie.
Va multumesc frumos pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pana la un an sau 2 ani lauraoradea lauraoradea buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt angajata pe o perioada determinata (ca si functionar public) si anume pana in decembrie ... (vezi toată discuția)
Postdoctorat andyc25 andyc25 Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil si m-ar interesa inscrierea la Scoala PostDoctorala. In acest caz, datorita incasarii bursei ... (vezi toată discuția)
Concediu si stimulent maria85maria maria85maria Buna ziua.Am nascut in 26 .05.2013,am optat pt.ccc 2 ani,dupa 4 luni m-am intors la munca ,dar in alta parte,in invatamant,alt contract care e pe perioada ... (vezi toată discuția)