avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Redobandirea cetateniei romane
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Redobandirea cetateniei romane

Sunt cetatean al Republicii Moldova, dar ma incadrez in criteriile de redobandire a cetateniei romane, am depus cerere de programare la Consulatul Romaniei din Chisinau in 2004 de atunci nici un raspuns. Acum sunt ilegal in Italia orasul Roma, spunetimi va rog pot eu depune cererea de redobandire aici in Italia fiind ilegal. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 10 August 2009
Nu puteti.Dar se poate rezolva prin avocat sau mandatar. Cererea pe care ati depus-o e valabila. Din pacate, pentru moldoveni dobandirea cetateniei romane se obtine f greu dun cauza numarului f mare de cereri, si mai ales ptr ca deponentii dosarelor nu se ocupa de ele. Periodic trebuie sa mai treaca cineva sa vada in ce stadiu sunt. sa mai ducati cate un cazier nou, etcTrebuie sa faceti o cerere de urgentare, eventual sa mai atasati niste acte.
Eu nu am depus inca cererea pentru redobandire, ci doar programare pentru a o depune. Daca o sa cer azil politic aici in italia astfel in timp ce se examineaza aceasta cerere(pe acest timp ma legalizez) o sa pot eu depune cererea de redobandire? Si daca solicit azil o sa fiu inchis intrun centru pentru solicitanti de azil, sau nu? Caci am inteles ca daca prezint un document de identitate nu te inchid in asa centru. Mersi anticipat
Si cum se poate rezolva prin avocat depunerea cererii la roma?
Cererea de redobandire a cetateniei se depune la ofociul consular al Romaniei din tara unde solicitantul isi are stabilit domiciliul. Daca doriti sa va depuneti cererea in Italia, intrebati la Consulatul Romaniei din Italia. Daca autoritatile romane din Italia nu va vor cere justificarea domiciliului in Italia, nu veti avea nici problema.
Chiar si daca va angajati avocat in Italia, acesta va va depune dosarul si oricum poate fi intrebat cum justifica solicitantul depunerea din Italia, are domiciliu in Italia?
Erati sfatuit sa va angajati avocat pentru depunerea cererii in Moldova eventual, pentru ca acolo figurati cu domiciliul in acte.
Intradevar, cei acre solicita azil si nu au acte sunt retinuti pentru identificare. Daca detineti acte, veti cere azil si veti astepta ca autoritatile sa-si faca treaba.
Poate abia atunci veti avea dreptul calr sa depuneti dosaruld e redobandire a cetateniei din Italia, pentru ca atunci veti avea si acte din care sa rezulte ca stati efectiv in Italia.
Sper sa va fi fost de ajutor.
Mult succes!
buna ziua sunt din republica moldova .am asa o intrebare bunelul meu a fost jandarm in armata romana din anul 1940 -1944 am si dovezi, este aceasta o facilitare la redobindirea cetateniei ?
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
boldesh1, utilizator

Alte discuții în legătură

Domiciliul sau resedinta mec mec Doresc sa clarific urmatorul lucru - in legea cetateniei romane se specifica ca cererea pentru redobandire a cetateniei se depune la locul domiciliului sau ... (vezi toată discuția)
Azil jicapopescu jicapopescu am solicitat azil in franta,a fost refuzat ca nu aveam adeverintele doveditoare,au trecut trei ani,amu am toate necesare pot sa solicit din nou azil? multumesc ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii pentru redobandirea cetateniei romane sandrew sandrew Sunt cetatean Republica Moldova, am depus cerere pentru programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire la consulatul romaniei in chisinau in ... (vezi toată discuția)