avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANAF refuzã primirea declaraþiilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANAF refuzã primirea declaraþiilor

Bună ziua!
Am o problemă legală privind depunerea unor declaraţii fiscale. Fata de la ghişeul administraţiei fiscale locale refuză să îmi primească declaraţiile 220 şi 600, dacă nu sunt însoţite de declaraţia 200. Declaraţiile 220 şi 600 aveau termen de depunere 27 ianuarie, iar declaraţia 200 are termen de depunere 25 mai. Am cerut lămuriri în acest sens prin intermediul secţiunii de asistenţă a contribuabililor de pe site-ul ANAF, dar nu am primit încă răspuns. Din câte am înţeles, fetelor de la ghişeu li s-ar fi impus "de sus" să nu primească aceste două formulare fără cel de-al treilea.
Acum, eu ce acţiuni legale pot întreprinde împotriva ANAF, respectiv împotriva funcţionarului de la ghişeu, care mă împiedică să respect legea?

Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dan.topor , utilizator 08:52, 11 Februarie 2014
Trimiteti declaratiile prin posta, in plic cu continut declarat si confirmare de primire.
Mda, soluţia ar fi la îndemână. Dar atunci de mai plătesc eu salariul funcţionarului de la ghişeu? De ce să cheltuiesc eu bani în plus pentru că cineva nu vrea sau nu are chef să îşi facă treaba? Aici se pune problema de corectare a comportamentului instituţiei faţă de contribuabil şi nu de găsirea unei soluţii alternative. Ca soluţie alternativă ar fi şi depunerea declaraţiilor online, dar implică de asemenea costuri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul 600 depus gresit LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o persoana fizica autorizata impozitata in SISTEM REAL, platitoare de TVA si tin contabilitatea in partida simpla. Problema mea se refera ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)
Pfa - declaratiile 200 si 220 impreuna? wasssu wasssu Am depus declaratia 200 fara 220 si mi-a venit impunere de plata pentru venitul anticipat pentru sumele din declaratia 200? Se mai poate face ceva sa schimb, ... (vezi toată discuția)