avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... microbuz 8+1 locuri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

microbuz 8+1 locuri

Buna ziua! Tatal meu intentineaza sa isi achizitioneze un microbuz de maxim 9 locuri pt activitati personale, in speta pt a iesi din cand in cand cu familia, la un munte, iarba verde, mare etc. Ori, cand e nevoie, a-i scoate banchetele si a transporta marfa, eventual ceva produse agricole. Are undeva la tara, in apropiere de oras, un mic teren agricol. De curand insa, am inteles ca s-a publicat o lege prin care cei ce detin si conduc astfel de autovehicule, trebuie sa posede si un atestat care sa-i si permita un astfel de lucru. Pana acum, pentru conducerea unor astfel de autovehicule, era necesar detinerea unui permis de conducere categoria B. Doresc sa stiu, s-a schimbat ceva de curand in acest sens, si ce anume? Si e nevoie de anumite atestate profesionale, aprobari etc, pt a utiliza astfel de autovehicule in scop propriu?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Poti conduce!? krugar2005 krugar2005 poti conduce un auto mai mare de 3,5 tone fara atestat in romania sau afara (vezi toată discuția)
Cu marfa pana in grecia monii23 monii23 Buna ziua. O firma, dar nu de transport, ci pe cont propriu trebuie sa duca marfa inapoi storno in grecia. Trece masina cu soferul prin Bulgaria si ... (vezi toată discuția)
Licenta transport persoane Rhema Romania Rhema Romania Buna ziua! Am un microbuz cu care transport prietenii o zi pe saptamana de la sediul firmei in oras (noi suntem un pic inafara bucurestiului). M-a oprit ... (vezi toată discuția)