Pentru a face dovada locului de munca, la depunerea actelor pentru dosarul A.N.L., se solicita o copie a carnetului de munca. Intrucat angajatorul doar a inregistrat la I.T.M. contractul de munca, neincheind carnet de munca, nu am putut depune decat o copie a contractului. Adresa venita din partea primariei spune ca, fara copia carnetului de munca, nu mai indeplinesc conditiile cerute pentru obtinerea locuintei.
Se poate face dovada doar cu ajutorul copiei contractului, sau nu?
Daca da, in baza carei reglementari legale?
Daca nu aveti carnet de munca puteti sa solicitati angajatorului sa va cumpere unul si sa-l prea la ITM pentru completare.
In acest sens angajatorul va emite o adresa catre ITM prin care solicita aprobarea cumpararii unui carnet de munca pentru dumneavoastra.....ITM va viza aceea adresa si pe baza acesteia se va cumpara carnetul.
1. Daca puteti sa rezolvati cum v-a zis colega mea mai sus ar fi bine.
2. S-ar putea sa nu existe formulare de carnet de munca la Directia de Munca. In acest caz angajatorul va va elibera o adeverinta de vechime (vizata de ITM) in care, la final, se va specifica: "nu i s-a intocmit carnet de munca din lipsa de formulare".
3. Primaria ar trebui sa aiba si un jurist competent care sa stie ca nu mai sunt obligatorii carnetele de munca, dupa 01.04.2001 (cand a intrat in vigoare Legea 19/2000 - Legea pensiilor).
Carnet de munca
SanzianaP
Buna seara,
Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
alinaion82
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire.
Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)