avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara

ce inseamna??? ce pot face pt ca procurorul a formulat gresit rechizitoriul

Ora estimata: 08:30
Complet: CAM7
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Verificând din oficiu, având în vedere noile modificări legislative intrate în vigoare la data de 01.02.2014, potrivit art. 6 alin. 1 din Legea 255/2013 cauzele aflate în curs de judecată în primă instanţă la data intrării în vigoare a legii noi în care nu s-a început cercetarea judecătorească se soluţionează de către instanţa competentă conform legii noi, potrivit regulilor prevăzute de aceeaşi lege, iar potrivit alin. 2, din acelaşi text de lege, în situaţia prevăzută la alin. 1, instanţa pe rolul căreia se află cauza o trimite judecătorului de cameră preliminară, pentru a proceda potrivit art. 342-348 din Codul de procedură penală, şi, faţă de dispoz. art. 353 alin. 10 C.pr.pen. nou modif. prin art. 231 din Legea 255/2013, în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei, se apreciază că se impune preschimbarea termenului de judecată acordat iniţial în cauza penală nr. 1522/236/2014, şi trimiterea cauzei judecătorului de cameră preliminară, respectiv CAM7, pentru a proceda potrivit art. 342-348 din Codul de procedură penală.
Document: Încheiere de şedinţă 10.02.2014
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:40, 15 Februarie 2014
Vorbiti cu avocatul dvs.
Aceasta este problema parchetului.
Inseamna ca in situatia in care nu ati fost prezent in sala de judecata, veti primi la domiciliu o copie a rechizitoriului si intr-un termen stabilit de judecatorul de camera preliminara, termen care nu poate fi mai scurt de 20 de zile, aveti posibilitatea sa formulati in scris cereri sau exceptii cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala, iar solutia asupra acestora se comunica printr-o incheiere care poate fi atacata cu contestatie in 3 zile de la comunicare.
Ulterior veti primi citatie pentru termenul fixat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare judecatoreasca inceputa si transpunere la camera preliminara oltul oltul .e legal trimiterea cauzei in care s a inceput cercetarea judecatoreasca la camera preliminara (a ramas in pronuntare,repus pe rol si dupa aceea transpus la ... (vezi toată discuția)
Repunere in rol-trimitere in camera preliminara oltul oltul Solutia pe scurt: În temeiul art. 6 al. 1 şi 2 din Legea nr. 255/19.07.2013 trimiterea cauzei în cameră preliminară, pentru a se proceda potrivit art. ... (vezi toată discuția)
În ce cazuri se transmite un dosar înapoi la camera preliminarã? marcumihai marcumihai Sunt parte civilă într-un proces de furt calificat care a început în luna noiembrie 2013. La ultima înfăţişare din 20 februarie, judecătorul din ... (vezi toată discuția)