avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cu dobanzile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cu dobanzile

buna ziua,daca imprumuturile sunt luate de la banci romanesti mai mari de un an ex unicredit, leumi se mai calculeaza gr de indatorare sunt deductibile integral cf alin 4 din art 23 cf
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:36, 15 Martie 2014
Buna seara,

ART. 23 Cheltuieli cu dobânzile şi diferenţe de curs valutar
(1) Cheltuielile cu dobânzile sunt integral deductibile în cazul în care gradul de îndatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de îndatorare a capitalului se determină ca raport între capitalul împrumutat cu termen de rambursare peste un an şi capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la începutul anului şi sfârşitul perioadei pentru care se determină impozitul pe profit. Prin capital împrumutat se înţelege totalul creditelor şi împrumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.

Sunt deductibile, daca indepliniti conditia gradului de indatorare.

Respect,
Dan Preda.
Nu trebuie calculat gradul de indatorare.
Art 23
(4) Dobânzile şi pierderile din diferenţe de curs valutar, în legătură cu împrumuturile obţinute direct sau indirect de la bănci internaţionale de dezvoltare şi organizaţii similare, menţionate în norme, şi cele care sunt garantate de stat, cele aferente împrumuturilor obţinute de la instituţiile de credit române sau străine, instituţiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acordă credite potrivit legii, precum şi cele obţinute în baza obligaţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată NU intră sub incidenţa prevederilor prezentului articol.
buna seara ,
gradul de indatorare calculat de mine este 5 deci cf alin 4 din art 23 cf daca imprumuturile sunt obtinute de la banci internationale ex brd , unicredit ch cu dobanzile sunt deductibile integral
Norme metodologice:
ART. 23
62. În sensul art. 23 alin. (4) şi (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, instituţiile de credit,persoane juridice române, sunt cele autorizate, potrivit legii, de Banca Naţională a României.


BRD-ul si UNICREDIT sunt persoane juridice romane autorizate de BNR. Articolul 23 se refera de exemplu la imprumuturile luate de la societatea mama de filiala.
Total de acord cu Radu Muresan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Total active si capital imprumutat nefertiti_g nefertiti_g buna seara, cum se calculeaza total active? active imob+active circ+ ch in avans? dar capitalul imprumutat? reprezinta creditele pe termen mai lung de 1 ... (vezi toată discuția)
Linie credit transformata in credit cu rata lunara Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont ... (vezi toată discuția)