avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligat sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligat sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc

In urma cu cativa ani s-a introdus apa la noi in comuna. Desi am apa in casa de la fantana din curte prin hidrofor, mi-am zis hai sa cumparam un camin de apa si sa facem bransamentul la conducta, poate candva vom avea nevoie. Am platit proiectul, lucrarile de bransare si montare a caminului, dar nu ne-am legat la reteaua din casa.
Toate bune si frumoase pana anul acesta cand consiliul preia administrarea retelei de apa si ma trerzesc cu facturi de 45-50 de ron/luna, chiar daca nu sunt racordat la retea , prin urmare nu am nici consum. Persoana de contact imi spune ca suma reprezinta recuperarea pierderilor de pe retea :O. Cand ii spun ca nu mi se pare corect sa platesc pt. un serviciu de care nu ma folosesc imi raspunde, atunci sa iau acesata plata ca un fel de abonament pt. faptul ca oricand ma pot racorda la sistem #-o. Este legal ce fac acesti oameni???
Cel mai recent răspuns: sorin cercel , utilizator 11:29, 16 Februarie 2014
Le trimiteti facturile inapoi prin posta cu confirmare de primire si scrieti pe ele "refuz de plata" si motivul "nu sunt racordat la reteaua de alimentare".
Va faceti o copie a facturilor si pastrati confirmarile de primire.

Pe facturi ce scrie la "descrierea serviciilor"?
Este trecut vreun nr de contract sau vreo hotarare de consiliu local?

Furnizarea unui serviciu (apa, energie, gaze) se face numai in baza unui contract semnat de ambele parti in care va este alocat eventual un "cod de client".

Daca acceptati plata unui serviciu care nu va este furnizat urmatoarea factura o veti plati pentru ca utilizati lumina soarelui ptr incalzirea gainilor din ograda!:)

Nu exista contract, nu exista serviciu furnizat, nu exisat factura! Simplu.

Daca spuneti ca locuiti la tara va faceti o morisca, o cuplati la reteaua stradala si apoi trimiteti o factura primariei ca ii furnizati energie electrica.;)
Este un abuz. Nu va poate obliga nimeni sa platiti un serviciu de care nu beneficiati. Bransamentul si caminul nu trebuie sa-l platiti dumneavoastra conform Art. 3 al i).
Cititi Legea aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
În comună a fost schimbată rețeaua de apă potabilă în ... cosmonaut cosmonaut În comună a fost schimbată rețeaua de apă potabilă în 2020. În contract,se prevede o ”taxă de branșare apometru”” de 100 de lei, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o problemă. rețelele situate pe domeniul public, ... corbumihai77 corbumihai77 Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări?? Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi ... (vezi toată discuția)