avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titluri de proprietate anulate de Comisia judeteana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titluri de proprietate anulate de Comisia judeteana

Comisia județena pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în 2006 hotarește revocarea a 30 titluri de proprietate, teren forestier,urmând ca suprafața să fie reconstituită conform Legii nr.247/2005.Nu s-a întâmplat nimic cu toate cererile depuse.A actionat legal Comisia?Se poate reconstitui dreptul de proprietate acum?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:51, 23 Februarie 2014
Pentru revocarea unui titlu de proprietate de către comisia judeţeană este necesară îndeplinirea a trei condiţii cumulative, respectiv: eliberarea acelui titlu în mod abuziv unei alte persoane decât fostul proprietar al terenului, sau moştenitorul acestuia, după caz; fostul proprietar să deţină la momentul eliberării titlului de proprietate atât o adeverinţă de proprietate precum şi posesia terenului; terenurile să nu fi intrat în circuitul civil.
(Tribunalul Bistrita, Secţia civilă, decizia nr. 272/R/2009, nepublicată)
Da s-a actionat in temeiul Art.III al Legii 18/1991 dar s-au publicat acele anulari?Apoi se poate reconstitui dr de prop pe lg 247/2005!
Pentru reconstitiure in baza Legii 247/2005 ni s-a spus că nu am avut depuse suficiente dovezi.Atunci cum s-au eliberat titluri?
?
Mai stiti ce acte ati depus la dosar?Solicitati de la arhiva primariei sa va dea copii xerox dupa actele ce le-ati depus la cerere si dupa solicitarile de complectare a dosarului pe care comisia trebuia sa le ceara de la dvs.Daca nu v-au solicitat acte in complectarea dosarului, ceea ce v-au raspuns a fost o minciuna, dar aveti nevoie de inscrisuri asa ca tot ce solicitati solicitati in scris. Eu am facut ca dvs. ,tot am intrebat si ma trimiteau de la ana la caiafa pana un fost vecin care lucra la primarie mi-a spus sa solicit tot in SCRIS si daca in 30 de zile nu am raspuns sa dau in judecata primaria(comisia de retrocedare) si asa am facut, am avut raspuns negativ la cerere, am dat in judecata primaria (comisia de fond funciar) si am castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept de proprietate Light123 Light123 Buna seara! In anul 1955, parintii mei, au cumparat un hectar de teren in orasul Calarasi, judet Calarasi. Ulterior a fost cultivat cu vita de vie. Doi ani ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - constituire drept de proprietate dana25viti dana25viti As vrea sa stiu daca in momentul de fata, exista o lege prin care o primarie poate elibera titluri de proprietate pe terenuri.(la cerere, pentru cei care nu ... (vezi toată discuția)