avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA impozitare pe norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA impozitare pe norma de venit

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema:sunt PFA,neplatitor de TVA,venit net pe baza de norme de venit.
Am obligatia tinerii contabilitatii?
Ce registre trebuie sa completez?
Mentionez ca firma presteaza servicii de coafor si am casa de marcat.multumesc
Cel mai recent răspuns: ataela1 , utilizator 06:38, 19 Februarie 2014
Contabilitatea este in partida simpla..
AVETI nevoie de Regisrul jurnal de incasari si plati pe care il tineti cu evidenta platilor si incasarilor in ordine cronologica.
La plati inregistrati toate facturile cu chitante ce ati paltit ,iar la incasari "Z"adica Raportul fiscal de la casa de marcat in zilel cind aveti incasari.
Mai aveti nevoie de Reg. de inventar...
Apoi Registul unic de control,care este obligatoriu la fiecare societate indiferent de forma ei d einfiintare(PF, II SRL)
1/Nu exista nicio diferenta intre contabilitatea tinuta de cei cu " venit net pe baza de norme de venit." si ceilalati?
2/Fiind Pfa,deci fara personalitate juridica,am obligatia tinerii jurnalelor?
La asta ma refeream,va multumesc

ART. 49 Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit
(8) Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.

(9) Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit și care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor, au obligația determinării venitului net anual în sistem real. Această categorie de contribuabili are obligația să completeze corespunzător și să depună declarația privind venitul estimat/norma de venit până la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Națională a României, la sfârșitul anului fiscal.

deci, nu este obligatoriu sa inregistrati si cheltuielile, DAR INCASARILE sunt OBLIGATORII, adica Raportul ”Z” al casei de marcat.

Si asa cum spunea si doamna din mesajul anterior, este obligatoriu sa aveti Registrul unic de control. Acolo, dvs. nu inregistrati nimic. Doar organele de control vor completa procesele verbale de constatare a unor eventuale nereguli si amenzile date. Atentie! Lipsa acestui RUC duce la amenzi ff.mari! Succes si sa incasati 100000 euro in acest an!.
Multumesc!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre pfa norma venit lord_costin lord_costin Buna ziua, As dori sa aflu pentru PFA la norma de venit de ce registre am nevoie. Din ce am inteles obligatoriu este doar Registru de Evidenta Fiscala unde ... (vezi toată discuția)
Pfa cu impozit fix monabela monabela am un pfa la care platesc anual 1600ron impozit la stat,(sunt cu impozit fix nu in partida simpla) nedumerirea mea e ca mi sa spus acum 4ani ca nu trebue sa ... (vezi toată discuția)
Norma pe venit pfa ferma de subzistenta masura 141 legume mary6 mary6 va rog mult,spuneti-mi si mie cum sa completez decl 220 ? si cum pot trece de la contabilitate sistem real,la norma pe venit?multumesc! (vezi toată discuția)