avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Plata drepturi salariale.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Plata drepturi salariale.

Daca sunt functionar public si nu mi-a fost platit salariul de catre institutia publica in care lucrez, ce trebuie sa fac? Cum pot sa-i oblig sa-mi plateasca drepturile salariale neachitate? Si cum trebuie mers, pe contencios sau pe codul muncii?

V-as multumii foarte mult daca ma sfatuiti si pe mine !
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Bizy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bizy , utilizator 08:50, 19 Februarie 2014
Depinde de motivul pentru care nu v-au achitat drepturile salariale.
Daca pur si simplu au uitat sa le achite ori nu au avut fonduri, actionati conf Codului muncii.
Daca salariul nu a fost achitat in temeiul unui act al institutiei publice, actionati in contencios.
In ambele cazuri in prealabil va puteti adresa unui mediator.
M-au mutat intr-o alta localitate in interes de serviciu si refuza sa-mi acorde drepturile salariale prevazute la art.91, alin.5 din L188/1999. Mi-au dat doar 5 zile libere. Conform legii am dreptul si la un salariu. Si spuneti ca ar fi utila o mediere ? :)
Solicitati in scris plata drepturilor cuvenite. Daca raspunsul e defavorabil, atunci urmati procedura prev in Lg 554/2004.
va multumesc !!!!
Litigiul este de competența exclusivă a instanței de contencios administrativ (art. 109 din Legea nr. 188/1999). Parcurgerea procedurii de informare cu privire la avantajele medierii nu este obligatorie în aceste litigii.

Alte discuții în legătură

Salariu msromeo20 msromeo20 Buna ziua, Am eu si sotia de recuperat de la firma la care am lucrat impreuna ,ultimul salariu si diferentele salariale (Concediu etc) Incetarea ... (vezi toată discuția)
Demisie ibor44 ibor44 Buna ziua. Am demisionat la sfaritul lunii dar nu mi-au dat salariul (il luam cu o luna in urma). Unde pot face o sesizare. Precizez ca am demisionat in ... (vezi toată discuția)
Rezultatul muncii nabres nabres eu si inca trei colegi suntem angajati cu contract de munca dar firma nu ne mai platit pentru munca depusa in anul 2013 pe lunile iunie-octombrie inclusiv pe ... (vezi toată discuția)