avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cale de atac mai exista dupa recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cale de atac mai exista dupa recurs?

Am achitat taxa conform legii 9/2012 pentru o masina pe care am cumparat-o din tara si era inmatriculata deja. Mentionez faptul ca am cumparat-o in data de 27 decembrie 2012 -eu fiind al treilea proprietar- si am putut incepe actele de transcriere a proprietatii in data de 3 ianuarie 2013. pentru acest lucru prima instanta a considerat ca mi se aplica prevederile legii 9 si a considerat ca sunt obligat sa achit taxa auto intrucat primul propritar isi recuperase taxa achitata, fapt ce l-am aflat de la finante abia in 14 februarie 2013. Totodata prima instanta a insistat sa fac dovada inmatricularii anterioare a masinii in U.E, fapt pe care nu l-am putut proba deoarece primul proprietar nu le mai avea, iar de la inmatriculari au refuzat sa-mi dea informatiile deoarece nu eram eu cel care solicitase pentru prima oara inmatricularea.
Am depus recurs iar Curtea de apel Timisoara mi-a respin cerea motivand ca nu am studii juridice si ca trebuia sa redacteze un avocat. Nu inteleg prin acest aspect nu mi s-a incalcat dreptul meu la un proces echitabil???
Mai am posibilitatea sa cer revizuirea sentintei primei instante din prisma recentei pronuntari a CJUE????
Am vreo sansa de castig?
Trebuie sa angajez avocat sa redacteze cererea de revizuire sau o pt face personal??
Chiar nu poate sa-mi ofere nimeni nici o lamurire?
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
mirceaur, utilizator

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto sherifu19 sherifu19 Buna iziua,am si eu o intrebare:Ce se intampla cu taxa daca eu ca potential cumparator al unei masini inscrise dupa 2007 pentru care a fost platita taxa auto ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru chioreanioan chioreanioan am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o ... (vezi toată discuția)