avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inspector Resurse Umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inspector Resurse Umane

Exista vreun spor de care poate beneficia inspectorul RU?
de confidentialitate, sau altceva? daca da, in ce temei legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 27 Februarie 2014
Confidentialitatea este o obligatie de serviciu, mai ales in cazul IRU si nu trebuie remunerata.
Se poate primi spor de fidelitate, spor de vechime, etc, in cuantumuri negociate prin contractual colectiv.
Referitor la ceea ce cred eu ca faceti dvs referire: clauza de neconcurenta:
Art. 21. din Legea 53/2003 Codul Muncii:
(1) La încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot negocia şi cuprinde în contract o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
(2) Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
(3) Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.
(4) Indemnizaţia de neconcurenţă reprezintă o cheltuială efectuată de angajator, este deductibilă la calculul profitului impozabil şi se impozitează la persoana fizică beneficiară, potrivit legii.
Sporurile pot fi acordate prin c.i.m., prin ccm aplicabil sau prin reg.intern al angajatorului.

Nu exista niciun act normativ care sa prevada expres acordarea unor sporuri pentru IRU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de confidentialitate Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Angajatorul ma obliga sa semnez un document prin care ma angajez ca doi ani de la parasirea firmei in care lucrez acum, sa nu ma angajez intr-o ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta psilviu psilviu Buna ziua, In contractul individual de munca pe o perioada determinata de 3 luni este stipulata o clauza de neconcurenta formulata astfel: \\"Prin clauza ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta si confidentialitate distrib distrib firma la care sunt angajat si am clauza de neconcurenta si confidentialitate trebuie sa imi plateasca o suma lunara pentru aceste lucruri ? ? poate sa imi ... (vezi toată discuția)