avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Hristos a inviat.Am o itrebare si va rog sa ma indrumati.Am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu in timp de sase luni.Am primit fiecare certificat de mostenitor.Cotele procentuale pentru 1/2 partea defunctului sunt urmatoarele:2/8 parti mama (sotie supravetuitoare),3/8 parti eu si 3/8 parti sora mea.Este vorba de un apartament cu 2 doua camere.Inrebarea este urmatoarea: care este modalitatea legala si neatacabila prin care mama imi poate ceda mie partea ei de mostenire adica 1/2 si 2/8 parti.( cred ca am zis bine)
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:58, 22 Aprilie 2009
putei sa cumparati cota mamei -(vânzarea unei moşteniri este un contract prin intermediul căruia titularul sau titularii unui drept succesoral înstrăinează cu titlu oneros acest drept către altă persoană ), sau mama va poate face un act de donatie . Ambele acte se incheie de catre notar.
Contractul de donatie poate fi atacat daca s-a incalcat rezerva succesorala. Deci , cel mai bine este sa incheiati contract de vanzare -cumparare in care sa treceti pretul exact si nu un pret fictiv sau un contract de intretinere.
In principiu, studentica.

Concret, aici nu este vorba despre vanzarea unei mosteniri, ci despre instrainarea dreptului de proprietate asupra unei cote-parti din imobil. Nu are nimic de-a face cu vanzarea unei mosteniri. Asta daca vrem sa pastram proprietatea termenilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire bandi2 bandi2 buna. am o intrebare... am mostenit prin moartea tatalui si eu si sora mea o parte,(am facut succesiunea la notar)mama,care traieste avand majoritatea.sora mea ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale maria dinca maria dinca Bunicul si bunica cumpara impreuna un apartament. Au impreuna 2 copii. Bunica decedeaza si nu se face succesiune. Decedeaza si bunicul ulterior,iar copiii ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda soțul supraviețuitor cota sa din moștenire unuia dintre fii? solters solters Apartamentul parintilor a fost cumparat in timpul casatoriei de tata si mama si vreau sa intreb dupa succesiune intre mine tata si frate ,tata poate ceda ... (vezi toată discuția)