avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintare executare silita - taxa timbru
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintare executare silita - taxa timbru

Am o nelamurire referitoare la taxele de timbru pe care trebuie sa le achitam pentru punerea in executare a titlurilor executorii. Avand in vedere neconstitutionalitatea prevederilor art.373 ind./CPC declarata de Curtea constitutionala, pentru punerea in executare a titlurilor executorii trebuie sa platim separat o taxa judiciara de timbru de 4 lei pentru cererea de executare depusa la executorul judecatoresc si separat o taxa judiciara de timbru de 10 lei pentru cererea de incuviintare a executarii silite solicitata de executorul judecatoresc? Trebuie sa pun in executare o hotarare judecatoreasca si nu stiu exact cum sa procedez, avand in vedere neconstitutionalitatea prevederilor din codul de procedura civila declarata de curtea constitutionala. Ce taxe judiciare de timbru trebuie sa platesc acum pentru a putea pune in executare o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:08, 6 Mai 2009
Nu ma ajuta nimeni cu un raspuns in aceasta problema?
incuviintare executare silita - taxa timbru este de 10 lei si timbru judiciar in valoare de 0.15 lei
Pentru incuviintarea executarii silite de catre instanta de judecata se achita o taxa timbru judiciar de 10 lei si timbru judiciar de 0,30 lei, iar pentru executor se achita o taxa timbru judiciar de 4 lei si timbru judiciar de 0,15 lei. Ambele taxe de timbru judiciar si timbrele judiciare se depun la executorul judecatoresc la care depuneti titlul executoriu si cererea de executare silita. La aceste costuri se adauga, bineinteles, si onorariul executorului! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru executare silita misu76 misu76 Am cinci B.O. investite cu formula executorie.Am inteles ca pentru incuviintarea executarii silite de catre instanta de judecata se achita o taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Taxarea cererii pentru încuviinţare oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! - pentru a fi pusă în executare o hotărâre judecătorească de către un executor judecătoresc, trebuie să se ceară la ... (vezi toată discuția)
Executat fara hotarire in instanta? KarmenP KarmenP Executorul bancar are drept de executie fara o hotarire in instanta? Am primit o somatie prin care se cere executarea mea de catre executorul bancar, in caz de ... (vezi toată discuția)