Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot construi pe persoana juridica o casa daca terenul e pe persoana fizica?

Vreau sa construiesc un duplex, pe care vreau sa-l vand ulterior. Terenul pe care se va ridica constructia este proprietate personala, dar vreau sa construiesc pe firma. Cum pot face ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:21, 28 Februarie 2014
Incheiati un contract de comodat intre persoana fizica si firma pe un termen indelungat prin care permiteti societatii sa construiasca pe acel teren.
Incheiati o conventie de superficie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de locuit Ramona1982 Ramona1982 vreau sa imi construiesc o casa pe terenul proprietatea altei persoane si as vrea sa stiu ce drept am asupra acelui teren? (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupre unei constructii f_karoly f_karoly Poate o persoana juridica sa aiba intabulat pe numele lui o constructie ridicata pe terenul unei persoane fizice? Deci ca o firma sa construiasca un sediu pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, puteți sa ma ajutați cu o problema? mama mea are ... LuciaP91 LuciaP91 Buna ziua, puteți sa ma ajutați cu o problema? Mama mea are un teren pe care mi-l da mie (SRL-ului meu) prin contract decomodat. Eu pe acest teren vreau sa ... (vezi toată discuția)