avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza vechimea in munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza vechimea in munca ?

Buna ziua,
Cum se calculeaza sporul la vechimea in munca la peste 20 ani ?
" (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru funcţiile de execuţie corespund nivelului minim al fiecărei funcţii, la care se adaugă 5 gradaţii corespunzătoare tranşelor de vechime in muncă.
(3) Tranşele de vechime in muncă, in funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4. "
Mai exact cum se aplica procentul de vechime in munca la salariul de baza la un asistent medical studii superioare, gradatia 5? (stiu ca este introdus in salariu de baza dar nu stiu cum s-a ajuns la acel salariu de baza: dupa cate am vazut in lege se spune ca un asist. med. studii sup. gr 5 ar trebui sa aiba coeficientul de salarizare 3,04 sau 3,44 daca este si cu principal , iar valoarea de referinta este 600 .Rezulta : 3,04x600= 1824 lei la care se aplica ?? % vechime in munca? )
Cel mai recent răspuns: logofatu , utilizator 18:15, 1 Martie 2014
Diferenta dintre doua clase de salarizare succesive este de 2,5% din salariul de baza, solda/salariul de functie, indemnizatia lunara de incadrare, utilizandu-se rotunjirea la a doua zecimala a coeficientilor de ierarhizare aferenti claselor de salarizare.

În anul 2011, 2012, 2013 nu s-a aplicat valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările ulterioare.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca intre gradatia 4 si gradatia 5 pe aceeasi functie este o diferenta de 2,5%?
As dori, daca se poate, imi puteti spune cum mi s-ar calcula salariul de incadrare daca eu as fi angajata acum? Pentru ca nu inteleg cum se ajunge la calcularea salariului de baza daca nu se aplica coeficientii de ierarhizare prevazuti in Legea 284/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca gimimic gimimic Sunt functionar public, vechime 17 ani in campul muncii si conform legii primesc 17,5% vechime cand trebuia sa primesc 20%. Cand implinesc 20 ani vechime ar ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca 16pescarul 16pescarul in curand o sa fac 20 de ani in cimpul muncii si as dori sa stiu daca se mai calculeaza vechimea .mentionez ca lucrez la o unitate de asistenta medico sociala ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca functinar public klaudya1974 klaudya1974 Cum se calculeaza vechimea in munca in cazul unui functionar public? Sau cat ar trebui sa fie cresterea salariala la trecerea la o alta transa de vechime? (vezi toată discuția)