avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notare litigiu in cartea funciara- somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Notare litigiu in cartea funciara- somatie imobiliara

buna seara.

am contractat un credit pe firma la care sunt asociat si administrator, iar un prieten, persoana fizica a garantat imprumutul cu apartamentul sau pentru mine.
eu sunt cu platile la zi conform scadentarului si nu am nicio datorie restanta catre banca de la care am luat imprumutul.
problema este ca prietenul respectiv, proprietarul imobilului, are o datorie la o alta banca pentru un credit mai vechi, credit de consum fara ipoetca, iar banca lui a solicitat la carte funciara o notare de litigiu in acest sens.

in acest caz se poate executa imobilul?
daca da, unde merg banii in conditiile in care valoarea apartamentului nu acopera valoarea creditului luat de mine ca si ipoteca de rang I.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:30, 3 Martie 2014
Banii merg la banca la care ati facut dvs imprumut. Veti plati apoi doar diferenta dintre pretul obtinut si credit, iar prietenul se va indrepta impotriva dvs pe cale separata pt a recupera banii de pe apartament.
Solutia cea mai buna pt toata lumea e ca prietenul sa plateasca datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant Elena Denisa Elena Denisa Buna ziua! Am si eu o intrebare...in urma cu ceva timp O cunostinta de a mea a facut un contract de imprumut pe numele meu si a girat cu un bun de al ei! Acum ... (vezi toată discuția)
Executarea unui imobil pt credit restant vera.sandu vera.sandu varul meu a girat cu apartamentul pe cineva. tipul a amai facut un credit dar fara ipoteca. acum are restante la ambele credite, si firma recuperatoare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divizare imprumut banca doinagherasim doinagherasim S-a facut un imprumut la banca pt achizitionarea unui apartament de catre un cuplu, fiind proaspeti casatoriti, pe termen de 30 ani. Garantie fiind pus ... (vezi toată discuția)