avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, copil minor, mama pleaca la munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, copil minor, mama pleaca la munca in strainate, face actiuni de indepartare a copilului de tata

Sotia a divortat. Hot. Jud.:copilul la mama, eu platesc pensie; locuim impreuna, custodie comuna. Imediat dupa hotarire mama pleaca in strainatata la munca, era pregatitata dinainte. Copilul-17-ani- ramane cu mine/tatal, Mama a refuzat orice fel de dialog vis a vis de copil. Inainte de plecare a a platit cuiva(prietena sau restaurant) sa-i asigure o masa pe zi. Copilul refuza sa-mi spuna unde ia masa. Prin aceasta actiune indeparteaza copilul de mine, de autoritatea paterna cu consecinte dezastruoase pentru el in final, nu mai invata, banuiesc ca testeaza si substante interzise.. Ce ar fi de facut?? Astept raspuns pe adresa radu_troy@yahoo.com
benefica ar fi o adresa la protectia copilului si la autoritatea tutelara iar abia dupa o puteti actiona pe mama in justitie.
Nu cred ca ati fost apropiat de copil in anii astia, altfel nu se punea problema sa se departeze brusc doar ca ia o masa in oras sau ar putea mama sa-l faca sa se indeparteze acum, la 17 ani. Aveti ocazia ca tot ati ramas impreuna, sa va apropiati de el, sa ajunga sa aib aincredere in dvs.
Pentru ca are deja 17 ani, mai are un an si e major, nu aveti ce face in instanta.. ce hotarare ar putea sa dea instanta care sa-l forteze pe tanar sa se supuna?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2<<>>eu sunt tare apropiat de copi, dr el este la varsta la care incepe indepartarea de parinti, cauta independenta, este la varsta la care tinerii sunt mai destepti decat batranii;
Mama la alintat, cocolosit(!!distrugere prin cocolosire???); eu am facut pe TATA DURUcasa anihilez cumva excesul de cocolosire; DURitatea mea: 10-15 min de gimnastica de inviorare, kinetoterapie pt corectarea coloanei, indemn la invatatura, eu il trageam in sus, il impingeam spre invatatura, mama lui ii tolera lenea... mama lui este psiholog..
Inteleg rolul primordial al mamei in nastere, crestere , dezvoltare, devenire al unui copil. Standardele privind rolul MAMEI in cresterea si educarea unui copil sunt foarte ridicate, fiind stabilite de niste femei analfabete: mama lui I.Creanga care stiti ce a facut dintr-un copil nazbatios, mama lui Eminescu tot analfabeta, mama lui N. Iorga,...
sa o dati in judecata pentru ce? ca ii asigura o masa pe zi?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
mirebire, utilizator
mirebire a scris:

sa o dati in judecata pentru ce? ca ii asigura o masa pe zi?



Poate pt ca asta e tot ce face acea mama pt copilul ei :)

@RaduTroy, depinde numai de dvs daca veti reusi sa il faceti pe copil sa va accepte, sa nu va vada ca pe un dusman.
Cred ca nu conteaza asa mult unde ia masa cat motivele lui pt care nu va spune.

Ziceti ca platiti pensie, cui ? Cine administreaza banii ?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Ce putem face si ce variante avem? lorey lorey In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)