avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o parere va rog legata de majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o parere va rog legata de majorare capital social

Credeti ca Registrul Comertului ar putea refuza inscrierea majorarii de capital social daca s-a achitat mai mult decat suma datorata pentru majorare?

Este vorba de un SA la care se majoreaza capitalul social cu 500 actiuni (prin emitere de actiuni) in valoare de 50.000 Ron dar pentru ca actionarul care face plata o face in valuta si din strainatate atunci plateste mai mult astfel incat sa se acopere eventuale fluctuatii de curs si comisioane bancare (pentru stabilirea cursului de schimb aplicabil se ia in considerare data cand banii intra in cont).
Nu atata vreme cat majorarea de capital indepleste atat dispozitiile legale cat si cele pravazute in statutul societatii.
Mai exact, preocedura este legala iar calculul raportului de schimb valutar, precum si respectarea in consecinta a valorii si numarului de actiuni noi emise sunt atrbuite corect.
Multumesc.

Daca are cineva si alte pareri este binevenit.
Vedeti ca va trebui sa vorbiti cu contabilul societatii in ce cont varsa acesti bani. In mod normal ar trebui sa se deschida la banca un cont de majorare capital social, care va avea statul de depozit pana la inregistrarea mentiunii, cont in lei. Daca actionarul trimite valuta atunci banii vin intr-un cont de valuta care va trebui schimbata si depusa suma in lei. In acest caz varsati in contul de lei suma exacta.
Multumesc.

Daca are cineva si alte pareri este binevenit.
Speta dumneavoastra nu este chiar simpla, pleaca de la modul in care ati convocat A.G.A.E. si la modul in care redactati p-v si hot.. Ce informatii doriti dumneavoastra sunt o manopera de circuit al banilor, v-am spus, intr-un S.A. aveti director economic care rezolva aceasta problema.
P.S.
Din mai multe bucatele e greu sa faci un intreg daca nu stii regulile jocului.

Alte discuții în legătură

Ajutor !- majorare de capital- rodia rodia Am mare nevoie de ajutor in urmatorul caz: Daca o societate,micointreprindere care are asociat unic doreste sa isi majoreze capitalul social din contul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social ksimona ksimona Am de realizat majorarea capitalului social la un S.R.L. care are ca asociati o persoana fizica si o persoana juridica de nationalitate italiana. Deci ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sa mony mony O societate comerciala pe actiuni , vrea sa-si majoreze capitalul social prin atragere de capital de la o anumita persoana fizica ; cum se realizeaza concret ... (vezi toată discuția)