avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare adeverinta medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare adeverinta medicala

Va solocit a m ajuta cu un raspuns la problema mea, am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medic, ptr internare,angajatorul nu a vrut sa-mi elibereze, este corect?as dori sa stiu art din legislatie care imi da dreptul de a beneficia de orcee act pe care un salariat il solocita angajatorului.
Astept raspuns. -
Cel mai recent răspuns: 22.08.2009 , utilizator 17:44, 4 Martie 2014
Potrivit art.8 alin.3 lit. b HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata , “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

In sensul art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii , republicata, modificata si completata, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte somaj petrica_pascal petrica_pascal este normal / legal ca , in cazul incheierii CIM cf art 63 , actele necesare inscrierii pentru obtinerea ajutorului de somaj sa fie puse la dispozitia mea de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care sa ateste vechimea in munca DobreIoana DobreIoana Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Aplic pentru un loc de munca, care este pe baza de dosar, la dosar am nevoie de o adeverinta care sa imi ateste ... (vezi toată discuția)
Demisie mmus mmus Buna ziua, In cazul demisiei, ce documente trebuie angajatorul sa-i inmaneze fostului salariat: adeverinta de vechime, copie dupa Revisal etc.??? Multumesc ... (vezi toată discuția)