Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cine poate Achizitiona portofolii de credite incadrate in categoria pierdere ?

Conform Legii 93 din 2009, privind instituțiile financiare nebancare, doar aceste instituții pot achizitiona portofolii de credite performante (sub 90 de zile intarziere). Intrebarea mea urgenta este: Cine are dreptul de a achizitiona celelelate categorii de credite, neperformante ? Ce legi guverneaza acest tip de achizitioanare ? Achiziționarea acestor credite neperformante este sinonima cu o cesionare sau nu ? Firmele de recuperare cu Activitate principala: 6499 alte intermedieri financiare au dreptul sa achizitioneze credite neperformante ? Pot ele cesiona credite neperformante ? Daca da, au ele dreptul de a solicita direct investirea creantelor achizitionate cu titluri executorii ?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Prescriptia extinctiva si calitate procesuala activa bog33 bog33 buna ziua si va rog cu un sfat daca se poate in 2006 am luat de la o banca credit cu buletinul 26000 lei, nevoi pers pe 10 ani cu o rata de 470lei si am ... (vezi toată discuția)
Titluri executorii? ginacoseru ginacoseru contractele de credit incheiate cu institutii financiare nebancare sunt titlurii executorii prin lege? stiam ca exista o ordonanta care prevede acest lucru dar ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta - sume datorate in baza unor hotarari judecatoresti executorii ContSters56041 ContSters56041 [b]Se pot cesiona in favoarea bancilor, pentru acoperirea partiala a unui credit in derulare, sumele datorate de debitori in baza unor titluri executorii = ... (vezi toată discuția)