avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare voluntara asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare voluntara asociat unic

Buna ziua,

Am o firma cu asociat unic pe care vreau sa o lichidez voluntar pe care nu am mai lucrat de 2 ani. A fost inregistrata ca platitoare de imp pe profit apoi a trecut din oficiu la imp pe venitul micro. Firma nu are active, are sold debitor la 117, datorii catre asociatul unic in contul 455 si nici un leu in banca. Cum as putea sa inchid contul 455? Normal daca ar fi fost incontinuare platitoare de imp pe profit s-ar fi inchis cu 117...dar pt ca de anul trecut este din oficiu la micro sun obligata sa impozitez soldul din 455 sau il pot inchide prin 117 in continuare?
Nu vi se impoziteaza nimic.
Conturile respective se inchid prin bilantt de lichidare.
Faptul ca asociatul renunta la acea suma si nu o mai recupereaza, nu este practic un venit pentru societate??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant lichidare roxdan roxdan Cum as putea inchide urmatoarele ct. si care ar fi imp.pe lichidare de plata?: ct.1012(CR) = 1000 ct.1061(CR) = 88 ct. 1171(DB) = 2410.39 ct.121(DB) ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara a societatii OanaLH OanaLH Buna ziua! Prezint urmatoarea situatie: am o SRL pe care doresc sa o inchid. Firma nu prezinta datorii catre furnizori si nici catre bugetul statului, nu are ... (vezi toată discuția)