avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la Ordin avalizat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la Ordin avalizat

Vreau sa stiu care este forma corecta de avalizare a unui BO. Administatorul unei S.C. avalizeaza BO (in partea stanga sus) pentru societatea emitenta sau pentru beneficiarul BO ?
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 12:03, 7 Martie 2014
administratorul avalizeaza biletul pentru societatea emitenta. beneficiarul incaseaza , ce avalizare ii trebuie? fonduri in cont sa existe.


Executorul judecatoresc cu care colaboram considera ca sunt ok ambele variante dar totusi avem un BO respins in instanta (respinge cererea ca neîntemeiată) care a fost avalizat de catre Administrator pentru societatea noastra (beneficiarul BO). Este posibil ca acesta sa fie motivul, sa nu fie corect avalizat? Am intrebat si la banca cu care lucram si au considerat ca este corect.

nu stiu cum sa explic in termeni juridici , dar avalizarea biletului cu numele personal pentru societatea emitenta , reprezinta ca o garantie cu bunurile personale pentru greseala de-a nu avea fonduri in cont .

cineva a facut niste demersuri pentru a nu avea probleme . cu ceva vreme in urma , fapta era considerata inselaciune .
Stiu ce reprezinta avalizarea, intrebarea mea se refera la completarea BO. Pentru (asta scrie la rubrica de avalizare: pentru ..... ) cine avalizeaza Administratorul ? Pentru (in favoarea) societatii beneficiare sau pentru (in numele) societatii emitente ?
Stie cineva ce lege / articol reglementeaza completarea instrumentelor de plata? Poate gasesc acolo raspunsul.
da , administratorul avalizeaza pentru societatea beneficiara , in numele societatii emitente .
in cazul biletelor la ordin va poate lamurii cel mai simplu orice banca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat ANTONG ANTONG Societatea la care lucrez accepta si Bilete la ordin din partea clientilor sai, insa in anumite cazuri cerem ca aceste instrumente de plata sa fie avalizate in ... (vezi toată discuția)
Biletul la ordin avalizat Nicoleta02 Nicoleta02 Buna ziua, Doresc sa va intreb, ce se intampla in situatia in care actualul administrator al unui SRL, avalizeaza un bilet la ordin si il ofera drept ... (vezi toată discuția)