avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte colaterala in cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte colaterala in cercetare penala

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, nu am gasit unde se precizeaza in noul cod penal daca partea colaterala are dreptul de a solicita faza in care se afla cercetarea penala? Precizez ca partea colaterala are pe rol un proces civil in care a solicitat anularea unui contract de vanzare/cumparare si trebuie sa demonstreze ca, cumparatorul este de rea credinta . Ori cumparatorul s-a prezentat cu un martor mincinos care acum este cercetat penal pentru marturie mincinoasa. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liulica Gina , utilizator 19:24, 7 Martie 2014
Precizati ce vreti sa spuneti prin parte colaterala.
De fapt, nu stiu ce sunt raportata la situatia pe care am descris-o mai sus. Eu doresc sa solicit la parchet stadiul in care se gaseste cercetarea penala a persoanei care a venit in procesul civil ca martora a cumparatorului si s-a dovedit a fi mincinoasa. Asa cum am spus instanta s-a autosesizat cu toate astea a considerat cumparatorul de buna credinta si nu a anulat contractul. Am facut recurs si as vrea sa stiu in ce stadiu este cercetarea penala a martorei mincinoase. Vreau sa ma folosesc de acest fapt. Nu stiu daca procurorul imi va da aceasta informatie mie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte colaterala in cercetare penala Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie - partea colaterala poate sa solicite in ce faza se afla cercetarea penala, precizez ca partea colaterala are ... (vezi toată discuția)
O problemă chiar interesantă - fișe de producție tudorsad tudorsad Bună seara! Avem următoarea problemă, în cadrul unui proces ce vizează litigii de muncă: eu (ca parte reclamantă) am chemat fostul angajator în ... (vezi toată discuția)
Va adresez o intrebare cred eu delicata, sunt trimis in ... Roman85 Roman85 Va adresez po intrebare cred eu delicata disi sunt trimis in judecata pentru hartuire cerand excluderea a doi martori pentru a nu fi audiat i ... (vezi toată discuția)