avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua ,
Am fost angajat la o firma dealer Cosmote din data de 01.08.2013. In luna Februarie 2014 in urma a mai multor conflicte cu angajatorul fiindca nu a fost multumit de vanzarile si contractele de abonament incheiate de mine m-am hotarat sa imi dau demisia , prima data am incercat sa mi se aprobe demisia fara preaviz dar fara nici un rezultat asa ca mi-a scris demisia cu un preaviz de 20 de zile . In primele zile din preaviz au urmat alte conflicte pe aceea si tema adica ca nu imi dau intereseul etc...nemaiputand sa rezist stresului i-am spus ca nu mai stau in nici un preaviz si ca plec acasa atunci am fost prima data amenintat ca daca plec acasa inainte de terminarea preavizului atunci o sa fiu dat in judecata pentru Furt calificat chiar daca eu nu am furat nici macar o coala A4 din magazin. In magazin eram 2 persoane adica eu si cu o colega de a mea , eu oricum nu mai aveam nervi sa mai raman si m-am hotarat impreuna cu colega mea sa facem inventarul magazinului si un proces verbal prin care sa reiese ca la data plecari mele din magazin inventarul era in regula si ca i-am predat colegei mele cheia de la magazin cat si inventarul care era 100% in regula , pe acest proces verbal eu am semnat ca am predat si colega mea ca a primit inventarul in regula si cheia magazinului . Acum sefa mea fiindca nu ma mai poate da in judecata pentru furt calificat atata vreme cat am facut inventarul si am predat tot ma ameninta ca ma da in judecata pentru Frauda si pentru Ultraj fiindca eu si colega mea nu am avut voie sa facem acel proces verbal de predare primire fara cineva din conducere prezent.
Intrebarea mea este ca atata timp cat am acest proces verbal semnat de colega mea ca inventarul era ok la plecarea mea ce poate sa imi faca sefa legal , adica ma poate da in judecata pentru careva din acuzatile ma sus mentionate sau alte acuzati.
Va rog foarte mult sa ma lamuriti daca risc ceva procese sau dosare sa mi se faca

Inca un aspect foarte important , eu pe cartea de munca am fost angajat ca si muncitor necalificat.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 8 Martie 2014
Nu are cum sa va faca ceva, attat timp cat aveti o dovada cu ceea ce exista in magazin la data plecarii dvs.

Spuneti sefei dvs ca si amenintarea intra sub incidenta legii penale.
Va multumesc din suflet ca m-ati mai linistit ca ,chiar ca am fost foarte speriat .
Ea spune ca acel proces verbal facut intre mine si colega mea nu are nici o valoare fiindca nu a fost cineva din conducere de fata si nu numai ca nu are valoare ci este frauda si ultraj.
Sfatul meu este sa nu-i raspundeti la amenintari, iar daca acestea continua, inregistrati fiecare dialog cu ea, de preferat sa aveti si martori in preajma si dati-o in judecata si cereti si daune morale grase sa se linisteasca.
Nu este nici frauda si nici ultraj, faptul ca ati incheiat un proces-verbal intre dvs si colega dvs. Acel proces-verbal , asa cum am mai spus, face dovada bunurilor existente in magazin la data respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de furt pe nedrept favu favu buna ziua ,am lucrat la un magazin de legume fructe,la inceput totul a mers bine,pe parcurs au inceput certurile cu patronul magazinului pe motivul ca in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)
Bună, de 9 luni lucrez într-un magazin alimentar, șefa se ... Mddi Mddi Bună, de 9 luni lucrez într-un magazin alimentar, șefa se comporta urat cu noi când m-am angajat nu sa făcut nici-un inventar ,acum șefa făcuse un ... (vezi toată discuția)