avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie calomnioasa

din pura razbunare a vecinului care de foarte multi ani incearca prin toate metodele sa ma denigreze atit la servici cit si in localitatea care locuiesc.ani dea randul mia deschis procese sub toate formele , mia facut reclamatii la servici , la politie , la parchet iar acum mai nou la actualul loc de munca unde a scris numai aberatii dar angajatorii mei sunt de cetatenie straina si nu stiu daca vor intelege aceasta ura ,cu copia de pe reclamatie pot sa l dau in judecata poate asa ma va lasa in pace ,sub ce articol pot sa l acuz sau alta metoda.va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:45, 10 Martie 2014
dupa ce parchetul a decis ca nu sunteti vinovat trebuia sa-i faceti plagere pentru denunt calomnios.

Art. 268 Inducerea in eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penala, facuta prin denunt sau plangere, cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penala ori in legatura cu savarsirea unei asemenea fapte de catre o anumita persoana, cunoscand ca aceasta este nereala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, in scopul de a dovedi existenta unei fapte prevazute de legea penala ori savarsirea acesteia de catre o anumita persoana, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseste persoana care a savarsit inducerea in eroare a organelor judiciare, daca declara, inainte de retinerea, arestarea sau de punerea in miscare a actiunii penale impotriva celui fata de care s-a facut denuntul sau plangerea ori s-au produs probele, ca denuntul, plangerea sau probele sunt nereale.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autosesizare parchet byadya byadya Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cand se autosesizeaza parchetul? Am o matusa care face plangeri penale neintemeiate nu se poate autosesiza ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului ramo81 ramo81 cineva face o plangere la protectia copilului cat dureaza ancheta cum poti afla persoana care a facut acea sesizare pt a putea fi trasa la raspundere pt timpul ... (vezi toată discuția)
Reglementare in noul cod penal vasile2013 vasile2013 Mai este reglementata in Codul Penal in vigoare infractiunea de denuntare calomnioasa?...Nu am reusit sa o gasesc si m-am gandit ca a fost scoasa din actuala ... (vezi toată discuția)