avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi salariale

Sotia mea este angajata la o UAT si din eroarea unui angajat nu a fost incadrata la dreptul salarial cuvenit,a urmat un proces,a castigat dreptul cuveni prin lege dar si drepturi restante;am urmat toti pasii ,adica am depus hotararea judecatoreasca dupa ce a devenit definitiva,in luna iunie 2013 si de abia in ian 2014 i sa acordat salariul cuvenit.dar drepturile restante nu.......acum ce as dori eu sa stiu daca exista vreo lege prin care sa se esaloneze plata drepturilor restante pe 5 ani?Am inteles ca a existat ceva ptr cei din invatamant Va multumesc anticipat!!!!!!
Cel mai recent răspuns: bamboocha , utilizator 11:55, 11 Martie 2014
Exista un act normativ care prevede asa ceva.

OUG 92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013

Art. XI
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;

b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu; c
)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

(3) Sumele prevăzute la alin. (1), plătite în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă, se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

(4) Prin ordin al ordonatorilor principali de credite va fi stabilită procedura de efectuare a plăţii titlurilor executorii, cu respectarea termenelor prevăzute la alin. (1).
SI eu ca muritor de rand care nu cunoaste chiar asa de bine legile sa inteleg ca este aplicabila doar in invatamant sau la toate hotararile judecatoresti indiferent de domeniu(ORICE INSTITUTIE PUBLICA)???????va multumesc anticipat!!!


Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este aplicabila oricarei institutii publice.
freeelis a scris:

Este aplicabila oricarei institutii publice.


Nu as dori sa va suparati dar din cate inteleg eu OUG 92/2012 face referitna la domeniul invatamantului si cercetarii,cum poate sa aiba aplicabilitate si in alte domenii?mie unul mi se pare absurd,,,,,,,cum sunt multe alte legi si oug si hg absurde.Cu tot respectul va multumesc!!
Daca cititi textul de lege mentionat de mine, veti observa ca este aplicabil tuturor institutiilor publice.

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale dupa oug 92/2012 andreasschro andreasschro In urma unui proces ca angajat al unui spital am cistigat plata salariului retroactiv pe doi ani. Acum cind sa mi se plateasca acesti bani mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de natura salariala voicualinacosmina voicualinacosmina In cazul in care un salariat concediat nelegal a obtinut in instanta acordarea de despagubiri echivalente cu salariile de care ar fi beneficiat pana in ... (vezi toată discuția)