avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea frontierei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea frontierei

Am o curiozitate,am vazut procese in care s-a admis domiciliul copilului la o adresa din afara tarii,autoritate parinteasca exercitata in comun,cum poate parintele rezident sa treaca frontiera dc nu are un acord al celuilalt parinte,dar exista o hotarare judecatoreasca prin care se stabileste dom copilului in alta tara.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
alexa_sidorencu, utilizator
Cu hotararea, depinde si ce scrie excat in ea.
hotararea trebuie sa faca referire si la acest aspect, trebuie sa fie f clara pt a iesi in baza ei.
Din pacate nu am vazut decat solutia pe scurt care spune:autoritatea parinteasca se va exercita in comun,stabileste domiciliul minorei la domiciliul mamei din Spania.Nu spune nimic de trecerea frontierei vreo suplinire de acord......
As face o cerere de lamurire dispozitiv.
Este necesara o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui, pentru parasirea tarii.

Alte discuții în legătură

Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Art 379 - etape, urmari globalt globalt Buna ziua, In cazul in care eu, ca si tata, depun o plangere penala impotriva mamei pentru retinerea copilului nostru, fara acordul meu, ce se intampla? A ... (vezi toată discuția)