Buna seara,
Ma confrunt cu o asa zisa problema, sunt angajat la o firma de vreo 9 luni cam asa, am o carte de munca pe 8 ore, si firma respectiva cum ar veni primeste salariul meu gratuit, print-o subventie mai pe inteles, se acorda salariul un an de zile daca persoana respectiv a terminat liceul de exemplu acum 8 luni, daca trece de un an nu se mai acorda aceasta subventie, cred ca stiti despre ce este vorba cu siguranta.
Bun, toate ca toate, cei de la firma respectiva am aflat ca iei iau salariul meu 880 lei, iar mie din acesti 880 lei imi dau doar 600 lei. 880 lei iau sigur in mana banii, pentru ca din intamplare am dat de un document de la firma respectiva in care scrie acolo: Total sume cuvenite potrivit art.80 din legea nr.76/2002 (Total A1+TotalC1/C1=4)= 880 lei. Normal pe acea foaie scria suma de 1080 lei, dar ma gandesc ca intr-un final e 880 pentru ca se scad taxe, cartea de munca sau mai stiu eu ce acolo, si dupa niste calcule pe foaia respectiva se ajunge la 880 lei.
Am o dilema cu treaba asta, baietii de la firma imi tot spun luna de luna ca nu au de unde sa imi dea banii, adica salariul, si niciodata nu mi-l da la timp, dar eu stiu ca ei iau aceasta subventie, credeti ca le pot face o reclamatie la ITM cu privire la acest lucru? Pe langa faptul ca ei nu imi dau banii mei toti cat scrie acolo, ca pana la urma aceia sunt banii mei, eu cum ar veni ii platesc pe ei ca sa fiu angajatul lor, ca din 880 lei vine asa 880-600=280, ei mai raman cu inca 280, fiind banii mei.
Deci repet intrebarea, le pot face o reclamatie la ITM ceva? Ca oricum la acest serviciu voi renunta curand, pentru ca lucrez in niste conditii dezastruase acolo, si pe langa nici banii nu prea mi primesc, ma rog pe banii mei.
Multumesc,
O seara buna!
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:10, 14 Martie 2014