avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am intrat in concediul de crestere copil incepand cu 5.01.2014.
Pe decizie indemnizatia este 2273 lei, ceea ce e corect, adica 85% din media ultimelor 12 salarii.
Problema mea este ca abia luna aceasta am primit prima data indemnizatia, mai exact pentru lunile ianuarie (incepand cu data de 5.01) si pe februarie si valoarea a fost 4453 lei. Aici nu-mi iese socoteala, stiu ca ianuarie nu a fost luna intreaga dar tot cred ca s-a calculat ceva gresit. Se presupune ca cei 4453 lei pe care i-am gasit pe card includ si alocatia de 200 lei a copilului.
Intrebarea este: indemnizatia se acorda in functie de numarul de zile calendaristice? Sau de nr de zile lucratoare din luna? Sau in fiecare luna, indiferent ca e februarie(28 zile) sau martie (31 zile) eu tot 2273 lei trebuie sa incasez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:42, 15 Martie 2014
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil este aceeasi in fiecare luna.

2. Dar pentru fractiunile de luna ea se calculeaza proportional cu numarul de zile calendaristice in care beneficiati de acesta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul ultimei indemnizatii pentru cresterea copilului hadasssa hadasssa Buna seara! Am fost in concediu crestere copil pana la 2 ani (pe 23 feb a implinit copilul 2 ani) si nu stiu sigur cat trebuia sa primesc pe luna februarie: ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie ccc Luiza80 Luiza80 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cum s-a calculat indemnizatia pentru cei 2 copii , pentru ca am primit suma de 2680 lei pe 15.05.2014. ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei pentru ccc val_sorina val_sorina Am si eu o nelamurire,daca fiul meu este nascut pe 06.03.2009,eu voi mai primi pt luna cand este nascut indemnizatie de crestere si alocatia de 200 de ron,si ... (vezi toată discuția)