avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuz eliberare act de adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Refuz eliberare act de adjudecare

am participat la o licitatie ce avea ca obiect un apartament asupara caruia eu aveam o creanta (sulta) obtinuta in uram unei hoatarari judecatoresti ramase definitiva si irevocabila , legalizata ,dar nu si investita cu formula executorie. mentionez ca nu eu am cerut executarea imobilului respectiv. Am participat la licitatie si am castigat-o oferind la al doilea termen pretul de 75% din evaluare , am depus in contul pretului creanta pe care o aveam si toate sumele necesare pentru acoperirea creantelor privilegiate. am fost declarat in procesul verbal de licitatie adjudecatar insa executorul judecatoresc refuza sa imi elibereze actul de adjudecare pe motiv ca hotararea judecatoreasca nu este investita cu formula executorie! in viziunea mea creanta pe care o detin este certa lichida si exigibila...am vreo sansa ca instanta sa il oblige sa imi elibereze actul de adjudecare?
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 18:56, 27 Mai 2009
Investiti acel titlu si faceti contestatie solicitand eliberarea actului.Daca nu dvs. ati pornit executarea si veti obtine investirea, eu cred ca aveti sanse.Investiti de urgenta titlul pe care il aveti si depuneti-l la executor.
Lipsa investirii ar fi putut face obiectul unei contestatii la executare in situatia in care debitorul facea un astfel de demers. Creanta dvs. banuiesc ca a fost depusa in contul pretului si daca tot ati platit tot ..eu cred ca puteti avea castig de cauza intrucat nu titlul dvs. a pornit executarea.

succes
av. Ileana Schwarz
Nu uitati de termenele stricte in care puteti formula contestatia. Ar fi bine sa aveti un refuz oficial din partea executorului.Contactati eventual un avocat.
Investirea cu formula executorie a hotararii prin care s-a acordat sulta este necesara tocmai pentru dovedirea creantei certe, lichide si exigibile. Hotararea investita cu formula executorie este unicat si se completeaza de catre organul de executare silita cu mentiunea sumei executate; altfel, s-ar putea executa din nou acelasi titlu.

Cat priveste modalitatea legala de obligare a executorului judecatoresc sa emita actul de adjudecare, trebuiesc parcurse urmatoarele etape:
- cerere scrisa adresata organului de executare;
- in cazul primirii unui refuz motivat, plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc, fie pe art. 53 din Legea nr. 188/2000, fie pe art. 399 alin. (1) C. proc. civ. Plangerea se depune la instanta de executare, care, constatand temeinicia cererii, poate obliga executorul judecatoresc sa emita actul de adjudecare.
multumesc mult pt raspunsurile dumneavoastra.
hotararea judecatoreasca am investit-o cu formula executorie insa ulterior licitatiei...
nu a facut nimeni contestatie la licitatie in termenele stabilite de legiuitor
pur si simplu executorul refuza el sa imi dea actul de adjudecare...eu nu am stiut ca acea hotarare ar fi trebuit si investita iar el cred ca s-a uitat superficial pe acte si m-a declarat adjudecatar ca dupa scurgerea temenului de 30 de zile in care eu am achitat pretul (diferenta pana la concurenta creantelor privilegiate) si dupa cele 15 zile in care se putea face contestatie...si el ar fi trebuit sa imi dea actul de adjudecare...pur si simplu a REFUZAT sa il elibereze
...
asta este...va voi tine la curent peste 2 zile este al 3 lea termen la plangerea impotriva executorului
multumesc
va multumesc....
la prima instanta am castigat...cred ca vor face recurs...
va tin la curent
ne bucuram atunci cand putem fi de folos !!!

succes in continuare !

Alte discuții în legătură

Abuz executor? ionica99 ionica99 Am castigat de curand o licitatie la bej,am consemnat suma respectiva la cec,a trecut termenul de 30 de zile de la data licitatiei iar executorul refuza sa ... (vezi toată discuția)
Anularea licitatiei? ionica99 ionica99 am fost declarat adjudecatar pentru un imobil scos la licitatie publica la bej.lipseste fotocopie de pe actul de proprietate al debitoarei iar executorul ma ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)