avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuz eliberare act de adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Refuz eliberare act de adjudecare

am participat la o licitatie ce avea ca obiect un apartament asupara caruia eu aveam o creanta (sulta) obtinuta in uram unei hoatarari judecatoresti ramase definitiva si irevocabila , legalizata ,dar nu si investita cu formula executorie. mentionez ca nu eu am cerut executarea imobilului respectiv. Am participat la licitatie si am castigat-o oferind la al doilea termen pretul de 75% din evaluare , am depus in contul pretului creanta pe care o aveam si toate sumele necesare pentru acoperirea creantelor privilegiate. am fost declarat in procesul verbal de licitatie adjudecatar insa executorul judecatoresc refuza sa imi elibereze actul de adjudecare pe motiv ca hotararea judecatoreasca nu este investita cu formula executorie! in viziunea mea creanta pe care o detin este certa lichida si exigibila...am vreo sansa ca instanta sa il oblige sa imi elibereze actul de adjudecare?
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 18:56, 27 Mai 2009
Eugen Huruba a scris:

- in cazul primirii unui refuz motivat, plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc, fie pe art. 53 din Legea nr. 188/2000, fie pe art. 399 alin. (1) C. proc. civ.

Trebuie mentionat ca partea interesata poate uza de aceste cai (plangerea in baza art.53 din L:188/2000 si contestatia la ex.) si in cazul in care executorul judecatoresc refuza..nejustificat sa intocmeasca un act de executare !
Gabriela Paduraru a scris:

Eugen Huruba a scris:

- in cazul primirii unui refuz motivat, plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc, fie pe art. 53 din Legea nr. 188/2000, fie pe art. 399 alin. (1) C. proc. civ.

Trebuie mentionat ca partea interesata poate uza de aceste cai (plangerea in baza art.53 din L:188/2000 si contestatia la ex.) si in cazul in care executorul judecatoresc refuza..nejustificat sa intocmeasca un act de executare !

multumesc mult pentru completari !!! ochiul vigilent al avocatului =D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz executor? ionica99 ionica99 Am castigat de curand o licitatie la bej,am consemnat suma respectiva la cec,a trecut termenul de 30 de zile de la data licitatiei iar executorul refuza sa ... (vezi toată discuția)
Anularea licitatiei? ionica99 ionica99 am fost declarat adjudecatar pentru un imobil scos la licitatie publica la bej.lipseste fotocopie de pe actul de proprietate al debitoarei iar executorul ma ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)