avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nu s-a facut contract de inchiriere imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nu s-a facut contract de inchiriere imobil

Am inchiriat in toamna 2013 luna septembrie garsoniera in cuantumul sumei de 185 euro pe luna plus garantie 830 ron.Am toate facturile la zi , si nu am probleme cu platile,insa proprietara nu este in deplinatatea facultatilor mintale ca sa fiu delicata in exprimare si vrea sa ma dea afara din casa fara sa imi dea garantia inapoi si banii platiti in avans.M-a amenintat ca imi schimba butucul,ca ma bate ,m-a insultat in prezenta martorilor dar nu am avut posibilitatea sa o inregistrez.Nu ma pot intelege cu ea,azi m-a anuntyat sa plec din casa pe care eu o platesc pt ca mi-a zis c a nu am cum sa dovedesc pt ca nu avem contract decat o intelegere scrisa pe o coala.
Am toate platile si facturile..imi vreau banii si sa o si reclam la fisc ca nu a facut contract cu riscul ca imi iau amenda.Cum procedez? Ma poate da afara din casa asa usor?
Cel mai recent răspuns: Alex Galan , Avocat 17:21, 18 Martie 2014
Nimeni nu poate evacua pe nimeni legal in Romania decat in urma unui proces si cu obtinerea unei hotarari de evacuare. Politia nu poate asista pe nimeni la o eventuala evacuare fara hotarare, chiar daca este proprietar. In cadrul acestui proces va puteti apara invocand intelegerea verbala, dovediti cu martori care stiu situatia dvs si cu acea coala de hartie. Inchirierea nu este un contract care sa fie obligatoriu notarial. Poate fi dovedit cu orice mijloc de proba, iar cele mai relevante sunt dovezile de plata lunara a chiriei.
Atentie: odata data afara din imobil, daca intra proprietarul nu mai putei intra decat cu hotarare judecatoreasca. Este acelasi lucru; conteaza cine e inauntru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias fara contract paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament. Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)