Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia Alimentara

Buna ziua . Trebuie sa platesc o pensie alimentara de 180 lei . Am platit cateva luni tinand cont ca nu am lucrat si nu lucrez deloc ca intr-un final sa nu mai pot plati pensia, ce mi se poate intampla,daca ma reclama la politie etc ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:03, 19 Martie 2014
In urma plangerii se vor face cercetari si se vedea cat e rea credinta si cata neputinta in neplata pensiei.
Daca se va constata ca nu platiti desi aveti posibilitatea sa castigati bani pt a plati pensie, nu trebuie sa va mai faceti griji pt plata facturilor ca veti avea traiul asigurat de stat o buna bucata de vreme, abandonul de familie e fapta penala si se pedepseste.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare mamalupiciu mamalupiciu Am o intrebare...mi-a spus cineva ca, conform noului cod penal, plangerea penala pentru abandon de familie se poate face fie pentru neplata pensiei timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu in cazul in care tatal copilului meu nu a platit pensia alimentara de 2 luni fiindca nu realizeaza absolut nici un venit(nu ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie pysykmady pysykmady As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece ... (vezi toată discuția)