avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

unui director de srl ce apartine se Consiliul local societate ce se ocupa cu distribuirea energiei termice i se poare retine abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor,intrucat fapta prevazuta de art .297CP face referire la functionarul public
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
iofcea_nicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Iacob , Avocat 16:46, 20 Martie 2014
(1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:
a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;
b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;
c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.
(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.
raspunsul dat nu este in sensul intrebarii
fapta prevazut de art. 297 NCP se retine chiar daca nu este functionar public , insa limitele speciale ale pedepsei prevasute in art, 297 se reduc cu 1/3 , conform dispozitiilor art. 308 NCP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt functionarii publici? danaa1 danaa1 Art. 297 din cod penal spune despre Abuzul în serviciu, la alin.1 specifica ca: Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de ... (vezi toată discuția)
Angajatii unui srl pot fi asimilati functionarilor publici? iofcea_nicu iofcea_nicu angajatii unui srl care presteaza activitati pentru public si apartin de consiliul local pot fi asimilati functionarilor publici ? (vezi toată discuția)
Stampila conform cu originalul cccream cccream Buna ziua, Lucrez la o institutie publica si mi s-a cerut sa aplic stampila conform cu originalul pe niste documente din 1970. Mentionez faptul ca nu detinem ... (vezi toată discuția)