avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsificare semnatura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsificare semnatura

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti care este pedeapsa prevazuta de noul cod penal pentru falsificare de semnatura. Vecinul meu a semnat un acord pentru debransare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ADRIAN CHELARU , Alte profesii 20:56, 20 Martie 2014
Falsuri în înscrisuri
Art. 322
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere facturi false Andreea2577 Andreea2577 Buna, imi puteti spune care e pedeapsa pentru emitere de facturi false? Cumulat nu depasesc 3000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sau fals in declaratii FRD FRD in cazul in care un administrator de societate falsifica foile de prezenta si le foloseste intr-un proces civil in litigii de munca acestea sunt fals in ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)