avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este interzis sa fumezi pe scara blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este interzis sa fumezi pe scara blocului?

Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un vecin, reclamagiu, le-a facut reclamatie la Primarie si cei de la Primaria au venit sa le dea amenda. Este adevarat, nu ai voie sa fumezi in spatii publice dar exista o lege care nu permite sa se fumeze pe o scara de bloc si care este aceea? Primaria are dreptul sa se implice? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:48, 22 Martie 2014
De regula,in cadrul imobilelor de locuit in comun ,fiecare asociatie de proprietari impune prin regulamentul de ordine interioara reguli general valabile tuturor proprietarilor
Cum dv nu ati facut precizari privitor la eventualele dispozitii in acest sens din cadrul asociatiei de proprietari unde locuiti,este hazardat a emite raspuns concret
Contactati personal presedintele de asociatie si clarificati aspectul
Serviciul specializat din primarie are autoritatea si competenta sa se implice in verificarea sesizarilor oficial adresate de catre proprietari sau de catre asociatia de proprietari,in cazuri motivate putand dispune sanctiuni
dorel13 a scris:
Este adevarat, nu ai voie sa fumezi in spatii publice dar exista o lege care nu permite sa se fumeze pe o scara de bloc si care este aceea? Primaria are dreptul sa se implice?

Casa scarii nu este proprietate privata ci proprietate comuna unde au acces atat cei ce locuiesc in acea scara cat si altii care vin in acea scara in vizita, la interventii, repartaii, cu corespondenta, copii ce merg sau vin de la scoala, multi oameni nefumatori.
Ori legea interzice fumatul in toate locurile publice inchise si chiar in spatiile deschise. Exceptie fac spatiile special amenajate pentru fumatori, dotate cu scumiere...
Primaria sigur ca se poate implica in orice misca pe teritoriul localitatii orasului ssau comunei respective. Uneori e rau ca cei de la primarie nu intervin atunci cand oamenii reclama cum unii arunca gunoaie pe casa scarii, fac zgomot, fumeaza...
Felicitari acelei primarii!

Si eu sunt de parere ca nu trebuie sa se fumeze pe scara blocului deoarece este spatiu comun si mai ales ca imi intra fumul in casa(nu am usa de metal) si nu sunt fumator dar m-ar fi interesat totusi legea care interzice acest lucru pentru ai lamuri pe tineri, pentru a le arata ca nu este bine(nu sa-i reclam). Sunt convins ca ei ar intelege mult mai repede. Eu am incredere in toti copiii. Noi, cei mai in varsta trebuie sa-i educam, sa-i invatam si sa-i corectam prieteneste, NU sa-i hulim, sa-i certam si sa nu le explicam frumos, sa-i invatam sa respecte legea. De aceea as fi vrut sa stiu legea. Asociatia de locatari nu are nimic scris in acest sens in regulament.
Holul blocului este un spatiu privat comun de a carui administrare se ocupa asociatia de proprietari.
Comitetul executiv sa ia o decizie in acest sens, s-o afiseze la avizier si eventual chiar afise lipite pe peretii de la etaje ca sa vada si sa stie toata lumea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de poliția locală pentru că am fumat în scara blocului, deci în spațiu privat. e legală amenda? Cryio Cryio Am primit o amenda de 100 RON pentru fumat in scara blocului de la Politia Comunitara pe premiza ca e ilegal fumatul in spatii publice inchise de 3+ pereti. Am ... (vezi toată discuția)