avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunerea declaratiei VIES 390 la ghiseu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunerea declaratiei VIES 390 la ghiseu

Subiect: Depunerea declaratiei VIES 390 la ghiseu
Am doua intrebari:

1.) Se poate depune declaratia VIES 390 si la ghiseul unei reprezentatnte ANAF intr-un alt judet decat judetul in care PFA-ul tau este inregistrat?

2.) Cand se depune declaratia respectiva la ghiseu cum trebuie sa arate PDF-ul in format electronic? Mai in detaliu:

- am inteles ca se depune declaratia in 2 exemplare completat, semnat si stampilat in format fizic (hartie)
- se depune si un fisier XML generat de soft-ul respectiv (soft A/soft J) in format electronic (stick)
- se depune si un PDF in format electronic. - Aici la PDF nu am inteles ce fel de PDF trebuie sa fie: scan al hartiei semnate si stampilate, sau PDF-ul generat de soft (care nu este semnat si stampilat, evident).

*Bonus: Documentele in format electronic se pot depune si cu stick, si nu numai cu DVD, presupun?

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
mik_zoltan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Vladu , Contabil 15:54, 23 Martie 2014
1. Din informatiile pe care le detin, declaratiile nu se pot depune la un alt judet decat cel de care apartine PFA-ul respectiv. Poti eventual sa le trimiti prin posta cu confirmare de primire, sau cu borderou de expeditie.

2. PDF-ul in care se intocmeste declaratia are la sfarsit un buton denumit "Validare". Dupa completarea declaratiei apesi butonul Validare. In cazul in care nu detii un stick cu o semnatura electornica poti sa il printezi direct asa si sa salvezi pdf-ul. De asemenea, in stanga jos, pdf-ul mai are si un semn ca o agrafa care reprezinta "download format xml". apesi pe acel semn si salvezi si formatul xml al declaratiei.

Este posibil ca cele de la administratia financiara sa primeasca si usb, insa cel mai recomandat este sa exporti atat formatul pdf cat si cel xml pe un CD.

In concluzie, documentul pdf nu trebuie sa fie cel scanat cu stampila si semnatura ta, ci cel validat de catre tine si pus ulterior pe cd.

o zi furmoasa,


Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salvare d.112 ptr.unitatea fiscala camicami camicami Am completat D.112,validata,fara erori,dar nu stiu de unde si cum sa o salvez pe stick ptr.unitatea fiscala. Ce denumire trebuie sa aiba fisierul salvat ? ... (vezi toată discuția)
Program 392b lulu58 lulu58 Stie cineva daca a aparut anul acesta (2015) programul pentru declaratia 392B (aferent anului 2014). Daca da, unde il pot gasi? (vezi toată discuția)
Declaratia 392b Popu Popu Buna, o intrebare pentru cei care au depus deja declaratia 392 (A/B) pentru anul 2014: [b]se depune doar formulatul tiparit? [/b] Intreb asta deoarece anii ... (vezi toată discuția)