avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura speciala duplicat certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura speciala duplicat certificat de casatorie

Buna seara. Am o sora care locuieste in provincie si nu poate sa vina in Bucuresti ca sa-si scoata certificatul de casatorie ,fiindca pe cel anterior la pierdut, nu-l gaseste. Si doresc eu sa o ajut cu treaba asta deoarece locuiesc in Bucuresti,dar nu stiu ce acte ami trebuiesc acolo la starea civila ca sa-i scot un nou certificat de casatorie. va multumesc mult Buna seara


Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:29, 24 Martie 2014
Buna ziua,

Nu este nevoie sa vina pana la Bucuresti sau sa va faca procura pentru a obtine alt certificat, poate depune cererea la Starea Civila de la locul de domiciliu. Sa mearga cu cartea de identitate, va plati o taxa extrajudiciara de timbru (2 lei) si poate o amenda intre 100 si 200 lei pentru ca l-a pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie ankathebest ankathebest Buna seara, am pierdut certificatul de casatorie si sunt in italia cu sotul meu ce trebuie sa fac ,cum fac mil poate face sora mea care este in romania cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Cum poti obtine un duplicat al certificatului de casatorie daca nu mai locuiesti de cativa ani in localitatea unde s-a incheiat casatoria si nici nu poti ajunge acolo? Gyna Gyna Va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri!Am o cunostinta care are CI expirata de ceva luni de zile. Este din Ardeal si de vreo trei ani si-a gasit un serviciu ... (vezi toată discuția)