avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contactata de banca dupa 4 ani ....
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contactata de banca dupa 4 ani ....

Am fost contactata de o banca unde am avut un credit si unde imi mai ramasese foarte putin de plata....ultima plata efectuata de mine,zic ei a fost pe 15 noiembrie 2010!Imi propuneau sa platesc datoria restanta in cuantum de 50% (datorie care nu e asa mare...800 ron) si daca imi platesc datoria Banca o sa imi trimita hartia acasa cum ca am stins creditul......Ce nu inteleg eu:de ce nu au trimis mai repede deoarece clar s-au scurs cei 3 ani de la data cand nu am mai platit si ma gandesc sa nu fie o cursa de-a lor ca sa depun banii in cont si asa sa imi poata calcula dobanzi peste dobanzi....nu stiu ce sa fac!Persoana cu care am vorbit a vazut ca sunt reticenta si m-a asigurat ca nu e de la firma de recuperari.....
Ce ma sfatuiti sa fac?Stiu clar ca termenul de prescriptie a datoriei este de 3 ani de la ultima plata efectuata....!!

Multumesc pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:42, 24 Martie 2014
Nu semnati niciun act nu depuneti niciun ban e clar c orice at vut sa prescris tot ceea ce fac acum e o pacaleala .
Mult succes
Prescris sau nu, dvs datorati o suma de bani. Daca dreptul bancii e prescris, inseamna ca nu va pot obliga sa le dati banii, nu ca nu datorati bani. Dvs decideti daca ii inapoiati sau nu.
Daca le dati bani si nu e prescris, v-ati ars ca intrerupeti termenul de prescriptie.
Le puteti solicita sa va faca propunerea in scris. Adica sa va dea in scris ca daca le platiti cat va cer, nu mai au nicio pretentie financiara legata de acel credit, altfel, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie card credit iulibm iulibm In Ianuarie 2008 am facut un card de credit de 16000 la BCR. Din Mai 2008 nu am mai platit nici o rata. Acum am fost contactat de o firma de recuperare creante ... (vezi toată discuția)
Va rog, ajutor, nu stiu ce sa fac! izsak carmen izsak carmen sunt carmen. in 2003 am luat un credit de la BCR. LA EXPIRAREA ACESTUIA AM ACHITAT SUMA RESPECTIVA, RAMANAND DE PLATIT O VALOARE DE 700 RON. DIN CATE IMI ADUC ... (vezi toată discuția)
Angajament plata datorie ramasa, 60% eu, 40% departamentul de recuperari Male Male Buna ziua! In urma unei datorii acumulate la o oarecare firma de creditare, am fost contactata de departamentul de recuperari al firmei respective care mi-a ... (vezi toată discuția)