Buna ziua. M-ar interesa daca poate sa-mi spuna cineva in ce lege scrie , sau daca este precizat undeva ,perioada pe care poate fi angajata o persoana in cumul de functii. Este obligatoriu pe perioada determinata?
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial sau pe durata nedeterminata sau determinata
Multumesc mult pentru raspuns. Am vazut si eu acest articol de lege, dar cineva din contabilitate sustine ca persoana care are cumul de functii , se angajeaza pe perioada determinatade maxim 36 luni- cred ca este conf art 82 alin (3) sau 83 din aceeasi lege. Asta nu inteleg : din moment ce postul a fost vacant si s-a ocupat prin concurs... de ce sa fie pe perioada determinata? Asta ma intereseaza : daca apare undeva in lege, cumulul de functii- obligatoriu pe perioada determinata. Multumesc