avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclama pe peretele blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclama pe peretele blocului

-buna ziua
-de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc
-mentionez ca blocul este compus din 2 scari
-as dorii sa stiu daca suma de bani care este platita de firma care a montat reclama se va impartii la tot blocul sau doar la scara unde este montata reclama?
-peretele unde este montata reclama nu are nici un geam sau balcon...
*multumesc anticipat pentru raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 29 Martie 2014
De suma de bani beneficiaza asociatia de proprietari careia ii apartine suprafata respectiva.

Daca asociatia cuprinde ambele scari atunci beneficiaza tot blocul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
cyan, moderator
Peretele exterior al blocului reprezinta parte comuna a intregului imobil
Avand in vedere ca asociatia de proprietari este parte in contractul de inchiriere incheiat cu beneficiarul reclamei,suma echivalenta a chiriei intra in contul intregii asociatii de proprietari,sumele putand fi utilizate conform
L nr 230/2007 ART. 13*)
Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de
proprietari. Aceste venituri alimentează fondurile speciale ale asociaţiei de
proprietari pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună şi nu se
plătesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum şi cheltuielile aferente lor sunt
prezentate semestrial într-un raport afişat la avizierul asociaţiei de proprietari.
Sumele se incaseaza pentru inchirierea peretelui care este al unei scari si nu a intregului bloc. Blocul poate avea mai multe scari, asociatia mai multe blocuri s.a.m.d.
Conform legii spatiul comun si partea de proprietate comuna este pe fiecare scara sau tronson in parte cu exceptia acelor proprietati comune care nu se pot delimita.
Pe o scara poate fi, de exemplu un uscator pe care proprietarii acelei scari l-au inchiriat si se incaseaza lunar 100 lei.
Pe scara vecina exista acelasi uscator dar proprietarii scarii nu vor sa-l inchirieze si-l folosesc pentru uscatul rufelor, parcare bicicletei...
Pai nu este normal ca de suma incasata din inchirierea uscatorului de la prima scara sa beneficieze si cei de la scara alaturata care nu-si inchiriaza uscatorul lor.

Apoi, atunci cand se discuta de amplasarea unui baner pe fatada blocului, se solicita acordul proprietarilor direct afectati, adica acelor pe peretele carora se amplaseaza banerul si nu se solicita acordul proprietarilor de la scara vecina. Ar fi si airea sa se solicite acordul vecinilor de la scara sau blocul alaturat numai pentru ca sunt in aceeasi asociatie pentru a amplasa un baner pe geamurile sau balcoanele apartamentelor de la alta scara. Si-apoi, dupa ce le impui, sa le mai iei si o parte din bani. :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare firma luminoasa Stefan Fantes Stefan Fantes Buna ziua! Vreau sa montez o firma luminoasă la un spatiu comercial care se afla la parterul unui bloc. Proprietarul de la etajul 1, solicita o suma de ... (vezi toată discuția)
Firma luminoasa amplasata ilegal Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Am cumparat recent un apartament la etajul 1 al unui bloc. La parterul blocului functioneaza o firma care are amplasata o reclama (firma) luminoasa ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)