avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient fortat

am fost citata in calitate de intervenient fortat intr-un proces intre Omniasig si Carpatica...daca poate cineva sa-mi spuna ce presupune aceasta si ce consecinte are neprezentarea? in 2007 am acrosat usor un Logan si respectivul a facut reparatia pe CASCO si nu pe asigurarea mea,ca vinovat..acum Omniasig,unde acea persoana are polita CASCO vor sa recupereze banii de la Carpatica,unde eram eu asigurata.Eu ce legatura mai am,dupa 2 ani,dupa ce mi-am recunoscut vina,am avut permisul suspendat 3 luni,am platit amenda si am avut si asigurare obligatorie pe care am si prezentat-o celui pe care l-am accidentat? Ma poate ajuta cineva macar cu explicatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Leonf , utilizator 14:11, 22 Octombrie 2009
Este neplacut, intr-adevar sa va treziti citata in acel litigiu, insa, din pacate, Legea nr.136/1995 prevede obligativitatea introducerii in proces a persoanei vinovate de producerea accidentului, in calitate de intervenient fortat.
Ceea ce va intereseaza pe dvs. sa verificati e cui cere reclamanta banii, numai celuilalt asigurator sau, in subsidiar, si de la dvs. In mod normal, ar trebui numai de la celalalt asigurator, respectiv asiguratorul dvs. RCA.
Pentru a nu va trezi cu surprize, e bine sa formulati o intampinare si sa aratati ca sunteti protejata de o asigurare RCA si ca, in eventualitatea in care instanta va retine obligativitatea platii acelei sume ( functie de probatoriul ce se va administra la acel dosar), sa oblige pe asiguratorul RCA la plata tuturor sumelor: daune, cheltuieli, dobanzi si penalizati.
se cere despagubire numai de la parata,adica Carpatica,..si in caz ca nu ma prezint ce consecinte sunt?Multumesc
depuneti intampinarea pirn registratura sau prin posta, se va atasa la dosar si, sa speram ca judecatorul va intelege speta si va obliga doar Carpatica la plata despagubirilor, asa cum s-a cerut de reclamanta.
Buna ziua,
Aceeasi problema o are si sotul meu acum, eu as dori sa stiu daca depun aceasta Intampinare, mai trebuie sa se prezinte la proces? In plus noi nu mai avem acea asigurare RCA, a expirat de mult si nici nu mai avem acea masina macar, cum fac dovada ca aveam RCA la Unita la acea vreme? sau nu trebuie?
Puteti sa imi dat un model de intampinare? Am gasit ceva pe internet dar nu corespunde cazului.

Cu mi de multumiri,
Florentina
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Leonf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, la cererea societatii reclamante sorin_c1 sorin_c1 Buna seara, Cu ceva timp in urma am primit o citatie, pentru a ma prezenta la un proces dintre doua societati de asigurare, in calitate de intervenient ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)