avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Intrebare - scutiri de taxe si impozite pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Intrebare - scutiri de taxe si impozite pentru persoane cu handicap

In perioada august 2013-martie 2014 am avut un venit din unele servicii prestate prin intermediul internetului in valoare de aproximativ 1300$,nedeclarati.Mentionez ca sunt persoana cu grad de handicap accentuat.Cu toate astea,starea mea de sanatate(fizica si mentala) nu imi permite sa ma angajez la un program normal.Din informatiile pe care le-am gasit,am inteles ca persoanele cu handicap grav si accentuat si grav beneficiaza de anumite facilitati fiscale precum scutirea de impozit pe venit si alte taxe.In cazul acesta,ce pot risca si cum m-as putea apara?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:00, 31 Martie 2014
Pe venitul din salarii sunteti scutit, cf codului fiscal. Ramane de vazut daca venitul dvs poate fi asimilat salariului sau sunt- Venituri din alte surse sunt orice venituri identificate ca fiind impozabile, care nu se încadrează în categoriile prevăzute la art. 41 lit. a) - h), altele decât veniturile neimpozabile în conformitate cu prezentul titlu, precum şi cele enumerate prin normele metodologice elaborate în aplicarea prezentului articol..

art 55 (1)codul fiscal
Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.
k) orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii.
art 55 (4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;

Daca se afla, veti primi decizie de impunere. Puteti contesta.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Facilitatea scutirii de la retinerea impozitului se aplica numai in cazul drepturilor salariale obtinute in baza unui raport de munca inregistrat la autoritati
Sumele obtinute de catre persoanele detinatoare de decizie/certiicat de incadrare in grad de handicap,in activitati independente-nu beneficiaza de aplicarea disp art 26 din L nr 448/2006
Iar in cazul acesta,ce pasi ar trebui sa urmez ,la ce unitate as putea plati impozitul si in ce categorie as putea sa incadrez venitul?
Va multumesc
Daca venitul dvs e ocazional si nu il primiti in baza unui contract, nu stiu daca e cazul sa faceti ceva. Daca vreti dvs, mergeti la administratia financiara, spuneti ce tip de venit si in ce cuantum aveti si va indica ce declaratie trebuie completata.
@ynocentta, scutirea de impozit nu se mai aplica in baza art 26 lit a din legea 448/2006 fiind abrogat, ci in baza codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit (certificat de handicap grav) SARMIZA SARMIZA Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt scutu\\it de impozit pe venit avand certificat de handicap grav.Mentionez ca acum sunt in ci\\oncediu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit grad handicap accentuat floribell floribell Am un angajat C.Medical cod 14 cu scutire Cerfificat de incadrare grad handicap accentuat. In L.571/2003 Art.55 K^1) persoana beneficiaza de scutire la plata ... (vezi toată discuția)