avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Unde apelez?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Unde apelez?

Buna ziua,

In urma disponibilizarii facute la firma unde eu am lucrat,am facut parte din cei disponibilizati.
Contractul de munca a incetat conf.art 65 (1) desfiintarea postului pe care u il detineam.
Beneficiez de somaj incepand cu data de 14.04.2009, dar am citit in contractul colectiv de munca la nivel national urmatoarele: Cand desfacerea CIM se face din motive ce tin doar de hotararea angajatorului,angajatul trebuie sa primeasca cel putin un salariu net dupa incetarea CIM. Am facut o cerere in acest sens directorului de societate si mi s-a spus ca voi primi un raspuns in scris la cele ce am cerut.De atunci a trecut o luna de zile si nu am primit nici-un raspuns.Cui as putea sa ma adresez in conditiile in care refuza sa-mi plateasca acel salariu?,in afara de justitie?



Cu multumiri,
Ioana miu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 2 Mai 2009
Decat la instanta puteti apela, dar nu ar trebui sa va speriati, pentru ca nu sunt taxe de timbru si aveti castig de cauza.
Ati mai putea face o notificare prin executor judecatoresc, somandu-i sa va plateasca, "amenentandu-i" ca in caz contrar veti apela la instanta, debitul datorat crescand cu cheltuielile de judecata ( onorariu avocat , de ex. ) si eventuale cheltuieli de executare.
Multu succes!
Faceti o sesizare la ITM arondat societatii la care ati lucrat. E posibil sa rezolvati asa.
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Pentru a beneficia de acest salariu , aveti urmatoarele posibilitati :
- actiune in instanta (instanta de judecata fiind singura institutie care poate obliga angajatorul sa va dea acest salariu)
- sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare cu art.65(1) codrina.ama codrina.ama Buna ziua, Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs : 1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca ... (vezi toată discuția)
Drepturi in caz de concediere vecheagarda vecheagarda Buna ziua, In data de 01.06.2010 am fost informata oficial ca societatea la care imi desfasor activitatea intentioneaza sa desfiinteze postul pe care il ocup ... (vezi toată discuția)