avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Avansuri primite pentru contracte care nu au mai fost ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Avansuri primite pentru contracte care nu au mai fost onorate

Buna seara,

Am din anul 2012 avansuri primite in baza unor contracte, pentru care marfa nu a mai fost si nu va mai fi livrata (din spusele administratorului). In acest caz cred ca cel mai corect este sa le transform in venituri pe baza unui proces verbal (la inventarierea de sfarsit de an). Credeti ca este corect ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:37, 1 Aprilie 2014
Aceste avansuri le transformati in venit doar daca nu primiti nicio somatie de la cei de la care le-ati primit timp de 3 ani (termenul de prescriptie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - prescriere amenzi ratb AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Am si eu nevoie sa stiu daca si dupa cat timp se prescriu amenzile RATB si cu ce ma poate afecta daca nu le platesc deloc. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Tarif despagubire cnadr andyc25 andyc25 Buna ziua, Am primit din partea unui executor judecatoresc o adresa de executare silita prin care sunt instiintata ca am de achitat 28 euro catre CNADR si ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)